In de tent van buurtschap Klein Zundert werd zaterdag het vaandel uitgereikt.
In de tent van buurtschap Klein Zundert werd zaterdag het vaandel uitgereikt. FOTO CHARLES VAN CAMPENHOUT

Corsominnend Zundert geniet van Vaandelfeest

KLEIN ZUNDERT - Corsominnend Zundert snakte er wel naar, nadat het coronavirus de voorbije twee jaren roet in het eten gooide: eindelijk kon het Vaandelfeest weer worden gehouden. Dit keer met als organisator buurtschap Klein Zundert.


DOOR ADDO SPRANGERS


Zaterdagavond, in de corsotent van buurtschap Klein Zundert aan de Pastoor van Vessemstraat, konden de corsofanaten na de presentatie van het door leden van de buurtschap vervaardigde vaandel eindelijk losgaan op het traditionele feestje dat de overgang tussen het oude en nieuwe corsojaar markeert. Met de band Still Blue en Corsohuis dj’s Disco for You konden de beentjes al snel van de vloer. 


Uitdaging

Sven Martens, bestuurslid van de buurtschap, kijkt met genoegen terug op het Vaandelfeest. “Het was een intensieve sessie om het Vaandelfeest in eigen tent te organiseren,” vertelt hij. “Voordeel is wel dat we een legen tent konden opbouwen voor de wagenbouw, al wil dat niet zeggen dat je er ook zo maar even een evenement als het Vaandelfeest kunt houden. Dat vergt toch wel wat extra werk. Wat dat betreft lag er in de aanloop naar het Vaandelfeest best wel een uitdaging. Vorig jaar al hadden we daarom een speciale werkgroep in het leven geroepen om alles in goede banen te leiden. Dat laatste is ook gelukt. We hebben heel veel positieve en enthousiaste reacties ontvangen. Maar het was dan ook een perfecte avond. Eindelijk konden we weer een echt corsofeest vieren. Dat gevoel proefde je zaterdagavond ook echt. Je voelde gewoon de ontlading. We hebben dan ook de nodige biertjes gedronken, haha.”


Overdonderd

De organisatie van het Vaandelfeest lag zoals gezegd in handen van buurtschap Klein Zundert dat vorig jaar op de eerste zondag van september de begeerde hoofdprijs in ontvangst nemen tijdens het vanwege het coronavirus inderhaast in het leven geroepen ‘stilstaande corso’ op het CLTV-terrein. Haar wagen ‘Murica, F*ck Yeah’, van het Ontwerperscollectief Klein Zundert won met 634 punten en kreeg ook nog een pluim uitgereikt. “Het is een bijzonder jaar geweest ,” blikt Sven Martens terug. “Vorig jaar hebben we in sobere vorm uiteindelijk toch een corsojaar gehad, waarvan iedereen zich vooraf afvroeg hoe het zou worden. Niemand had er ook maar enige rekening mee gehouden dat de buurtschap na zeventien jaar weer zou winnen. We waren echt overdonderd.”

Alle reden om dit jaar uit te pakken met een extra mooi Vaandelfeest. Daarbij hoorde natuurlijk de uitreiking van het door de ontwerpers Niek van den Broek en Pepijn Wouters vervaardigde vaandel aan burgemeester Joyce Vermue. “Zij hebben het maken van het vaandel namens het ontwerperscollectief ter hand genomen en er flink wat werk aan gehad,” weet Sven Martens. “Maar het doet zeker recht aan de winnende wagen van vorig jaar.” Inmiddels blikt hij alweer vooruit. “Zondag hebben we alles opgeruimd en maandagavond de laatste dingetjes afgerond. Nu is het weer de knop omzetten en doorgaan. Het is tijd om weer een corsowagen te bouwen. Dat is toch het belangrijkste. Hopelijk kunnen we dit jaar weer gewoon meedoen aan een rijdend corso.” [n]


Surf voor meer foto's naar www.internetbode.nl