Feniks Taiko
Feniks Taiko Foto: Feniks Taiko

Taiko, Japanse Drum inRijsbergen

Sport en vereniging

RIJSBERGEN - Op zaterdag 21 mei brengt Tomodachi Taiko een magistraal optreden van Feniks Taiko en Ichitaro naar Rijsbergen. Het is heel bijzonder dat u deze artiesten kunt bewonderen in Rijsbergen. Zowel Feniks Taiko als Ichitaro maken regelmatig hun opwachting op grote internationale podia over de hele wereld.

Wie zijn dat?

De semi-professionele taiko groep Feniks Taiko brengt entertainment van het hoogste niveau. Taiko spelen is tenslotte veel meer dan alleen maar trommelen. Het is een complete work out. De groep wordt beschouwd als zijnde één van de top 3 taiko groepen van Europa. De spelers brengen traditionele Japanse stukken met daarnaast eigen composities van Grete Moortgat. Grete Moortgat wordt in Europa niet alleen geroemd om haar virtuoos taiko-spel, maar is ook een veelgevraagd componist die graag bruggen slaat tussen verschillende kunst- en muziekvormen.

Ichitaro werd geboren in Kuwana (Japan). In 1990 werd hij lid van de wereld beroemde Japanse groep Ondekazo en kreeg les van de oprichter van deze groep, Den Tagayasu. Vanaf dat moment speelde hij over de gehele wereld op meer dan 2000 podia als hoofd drummer van Ondekazo. In 2004 debuteerde hij als solo artist en speelt sindsdien in alle grote theaters over de hele wereld!

Deze avond wordt georganiseerd door Tomodachi Taiko, een taiko groep die sinds enkele jaren actief is in Rijsbergen. U heeft ze vast al eens zien optreden op de Rijsbergse Vliegerdagen of misschien wel op de KAM in Breda. Zij zullen deze avond het voorprogramma verzorgen.

Meer info vindt u op www.tomodachitaiko.nl. Tickets bestellen via tomodachitaiko@hotmail.com of via de website.