Er is opvallend veel ruimtelijk werk te zien in de ateliers.
Er is opvallend veel ruimtelijk werk te zien in de ateliers. FOTO JOSÉ HERIJGERS

Kunst om een rondje voor om te fietsen

ZUNDERT - Veertien ervaren kunstenaars op negen locaties in de gehele gemeente Zundert openen op 14 en 15 mei hun deuren van 11.00 tot 17.00 uur. De route is lang maar het zal de moeite waard zijn er voor ‘om te fietsen!’

Drie kunstenaars zitten op het terrein van de Krabbebossen, één aan de overkant van de weg. 

Trees Brekelmans, Dimphy van der Eerden, Anja Dyck en Lily Knol tonen, fotografie, schilderijen, aquarellen en zandschilderijen.

Helemaal aan de andere kant van de gemeente, in Achtmaal, toont Johan Dekkers zijn nieuw ontworpen servies in keramiek en zijn schilderijen

Renate van Dongen en Natalie Koeken werken samen in de voormalige crèche van het Wierenbos in Wernhout met aquarellen en schilderijen in olieverf. 

Natalie is een aantal keren genomineerd voor de Portretprijs. Renate heeft een eigen manier om olieverf en aquareltechniek met elkaar te verbinden.

Op de Wernhoutseweg in Zundert is 'Galerie op 11' van Fien Peeters geopend. In haar werkplaats, zijn haar schilderijen, van onder meer haar ‘Rembrandt serie’, en ruimtelijk werken te bewonderen.

In de Berk van Zundert zijn twee kunstenaars te vinden: 

Marion van Bergen heeft er een eigen grafiek werkplaats aan de Egelantier, ze exposeert er haar houtsneden en litho’s. Haar houtsneden van o.m. stillevens zijn in diverse kleurlagen opgebouwd. 

Aan de Berkenring laat Lizette Zagers haar schilderijen en ook tekeningen in het bijzondere materiaal balpoint zien.

Mieke van Zundert zit met haar atelier in de Molenstraat, behalve portretten, zijn daar ook schilderijen en tekeningen van de Zundertse omgeving te zien en verder klein ruimtelijk werk van speciaal materiaal. Haar atelier zit op 200 meter van de geboorteplek van Vincent van Gogh. 

Maar nog dichter bij ‘Vincent’, op niet meer dan een fikse steenworp, zit het atelier van Paula Kuypers. Daar laat ze samen met José Herijgers en Annelies de Klerk haar kunstwerken zien. Paula werkt als schilder. Annelies en José exposeren hun keramiek.


Ook met de auto te bereiken

Omfietskunst dus, maar alle adressen zijn ook met de auto te bereiken. Deelnemerslijsten met een plattegrond liggen op alle locaties of zijn te downloaden vanaf Facebook.com/kunstroutezundert. Alle locaties worden met de bekende roodgele vlaggen aangegeven.[n]