De Grauwe Klauwier op het Rondgors.
De Grauwe Klauwier op het Rondgors. FOTO FEMKE ROKS

Openstelling Zwarte Schuur Pannenhoef

RIJSBERGEN - Wat denk jij, zou hij al terug zijn? De Grauwe Klauwier. Vorig jaar liet hij zich na 50 jaar afwezigheid weer bewonderen op de Pannenhoef.


En-passant bracht het koppel ook nog een stel jongen groot. Is dat bijzonder? Jazeker, dat is bijzonder. Was het broedgeval van vorig jaar een toevalstreffer? Of is de Pannenhoef (en het Rondgors) door het uitgekiende beheer van het Brabants Landschap eindelijk weer in een conditie die een permanente vestiging van de Grauwe Klauwier garandeert? Spannend, zoals de natuur altijd spannend is. Van een heel andere categorie, maar ook heel bijzonder, is het Zilveren Boomkussen. Het lijkt wat op een paddenstoel of schimmel, maar het is een slijmzwam. Vooral bijzonder omdat ze een soort van geheugen schijnen te hebben. Deze tijd van het jaar moet het te vinden zijn op oude boomstronken.
Wil je mee op zoek naar deze en vele andere bijzonderheden? Kom zondag 15 mei naar de Pannenhoef. Om 11.00 en om 14.00 uur vertrekken we vanaf de zwarte schuur voor een rondleiding met gids. Gratis natuurlijk. Net als het versgebakken brood uit de oven van het bakkershuisje. In de Zwarte Schuur is de tentoonstelling over het gebied te bekijken en schenken de gastvrouwen koffie en thee.[n]