Peuters helpen een handje bij de feestelijke opening.
Peuters helpen een handje bij de feestelijke opening. FOTO ADDO SPRANGERS

Kinderburgemeester Max
opent Kober-locatie Villa Kakelbont

ZUNDERT - Wie op zoek is naar peuteropvang in Zundert, is bij Villa Kakelbont aan het juiste adres. De locatie van Kober aan De Brug werd maandag onder luid applaus officieel geopend door kinderburgemeester Max Gommers met het doorknippen van een lintje.


DOOR ADDO SPRANGERS


Unitmanager Marian Oostvogels had daarbij voor de belangstellende ouders goed nieuws: in Villa Kakelbont is er met ’t Kliedernestje een volledig eigen ruimte voor de peuters. 

"In het aangrenzende pand zitten de kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar die gebruikmaken van de buitenschoolse opvang. Heel prettig dat ook zij nu in een eigen leeftijdsgroep heel fijn en geborgen bij elkaar zitten.” 

Toenemende vraag

Dat geldt ook voor de 32 peuters aan wie Villa Kakelbont ruimte biedt. “Het aantal kinderen neemt toe. We zien dus ook een toenemende vraag naar kinderopvang,” aldus Marian Oostvogels. “Bij ons kunnen peuters in de leeftijd van 2 tot 4 jaar alle dagen van de week terecht. Zij hebben hier de gelegenheid spelenderwijs al van alles te leren. Uk en Puk is een VVE-programma (voor- en vroegschoolse educatie). Met dit VVE-programma werken we themagericht aan de volgende ontwikkelingsgebieden: taal, cognitief, motoriek en sociaal-emotioneel. De groepen worden op die manier ook ingedeeld.”


Pedagogische principes

"Bij Kober hanteren we zes pedagogische principes: zelfstandigheid en zelfvertrouwen, samen leven en leren, veilig en geborgen, gezond en in balans, met respect voor de ander en de wereld om je heen, en ruimte voor ontwikkeling,” besluit zij. "We proberen kinderen zo veel mogelijk zelfstandig dingen te laten doen én samen met elkaar.”