Afbeelding
Foto: Tess Mutsters

Monique Broeren wandelt jaarlijks mee met de Avond4Daagse. Dat doet ze samen met een hoop andere vrijwilligers van Avoord.


Allemaal begeleiden ze dan één bewoner van De Willaert, met wie ze de ronde van 5 kilometer wandelen. Dat is heerlijk, vindt Monique, want de bewoners worden er écht blij van.

"De mensen kunnen er echt van genieten en dat is altijd leuk om te zien," vertelt Monique over de bewoners. "Per bewoner loopt één begeleider mee, dus ze kunnen altijd gezellig met iemand kletsen. Daarbij gaan ze ook echt mee voor de kinderen." 

Tijdens de Avond4Daagse lopen vaak ook behoorlijk wat kinderen mee en veel bewoners vinden dat leuk om te zien. "Komt de route langs De Willaert zelf, dan laten we dat ook altijd even weten aan de bewoners die thuis blijven. Zij komen dan vaak naar buiten om te kijken en maken een praatje met de voorbijgangers."

Momenteel zijn er vanuit de Willaert al 17 aanmeldingen, wat betekent dat er 19 begeleiders mee gaan. Er zijn altijd twee reservebegeleiders.

Zij nemen een lege rolstoel mee, voor het geval een rolstoel van een van de bewoners stuk gaat, of een van de bewoners toch niet meer kan lopen.

"Ieder jaar worden daar grapjes over gemaakt door mensen langs de kant, of voorbijgangers. Dan roepen ze: Ben je er één kwijt?" lacht Monique. [n] TEKST TESS MUTSTERS