Terug in de tijd in museum De Karkooi.
Terug in de tijd in museum De Karkooi. FOTO CHARLES VAN CAMPENHOUT

Museum De Karkooi nu echt van start

RIJSBERGEN - Jarenlang deed De Karkooi op de Tiggeltseberg voor de Stichting Boerendag dienst als opslag van machines en gerei waarmee de boeren vroeger op hun land de kost moesten zien te verdienen. Binnen een tijdsbestek van ongeveer twee jaar is het gebouw omgetoverd in een juweel van een museum. Zondag vond de officiële opening plaats door burgemeester Joyce Vermue, die zelf een agrarische achtergrond heeft.


DOOR ADDO SPRANGERS


Medewerkers en andere genodigden die hun steentje hebben bijgedragen aan de totstandkoming van het museum, waren zondag present bij de opening. In de grote ontvangstruimte werden zij toegesproken door respectievelijk secretaris en waarnemend voorzitter Riet Hereijgers-Matthijsen, burgemeester Joyce Vermue en Charles Luijten, oprichter van de Boerendag die op 6 augustus 1977 haar eerste editie beleefde. Nadat de burgemeester het aan de toegangsdeur verbonden lint met strik had doorgeknipt, konden de aanwezigen de in het museum uitgestalde boerenspullen uit grootmoeders tijd van dichtbij bewonderen. 


Aanwinst

“Een fraaie aanwinst voor de gemeente Zundert,” zo liet Charles Luijten weten, al beschouwt hij de komst van het museum in zeker zin toch als een pleister op de wonde voor de helaas verloren gegane Boerendag. Uit het evenement werd onlangs de stekker getrokken vanwege een nijpend gebrek aan vrijwilligers. Desondanks heerste er zondag een feestelijke sfeer in De Karkooi. 

Vrijwilligers Wil Hereijgers, Jack Mouws en Jos van Rijckevorssel werden er door het bestuur van Stichting Boerendag in de schijnwerpers gezet vanwege hun grote inspanningen bij de bouw en inrichting van museum De Karkooi. 

Openingstijden

Het museum kan elke woensdagmiddag van de week en de laatste zondag van de maand worden bezocht. Stuur voor meer informatie en aanmelding een berichtje via e-mail info@boerendagrijsbergen.nl. [n]



'Pleister op wonde voor helaas verloren gegane Boerendag'