Zanggroep Belcanto verzorgt die viering in de St.Bavokerk.
Zanggroep Belcanto verzorgt die viering in de St.Bavokerk. Foto: Theo Hendrickx

31e Nationaal Jongerenkorenfestival Rijsbergen

Sport en vereniging

RIJSBERGEN – Op zaterdag 28 mei vindt het 31e (en tevens laatste) Nationaal Jongerenkorenfestival plaats in Rijsbergen. Op deze dag zal in de Sint Bavokerk gestreden worden om het Nationaal Kampioenschap voor jongerenkoren.

Alle voorgaande edities kende twee dagen strijd om het kampioenschap. Echter door afname van het aantal zangers in de koren, het aantal koren, kerken die sluiten en de stijgende kosten is de organisatie genoodzaakt om het festival op één dag te houden. Hierdoor heeft de organisatie ook het besluit moeten nemen om van deze 31e editie, de laatste te maken.

‘Ga je mee op reis?’

Acht jongerenkoren zullen de onderlinge strijd aangaan. Het thema van dit jaar is ‘Ga je mee op reis?’. Deskundige juryleden zullen de koren zoals ieder jaar weer beoordelen. De deelnemende koren zijn afkomstig uit het gehele land.

Programma

De opening van het festival is op zaterdag 28 mei om 11.00 uur door de burgemeester Joyce Vermue. De competitie start om 11.30 uur in de Sint Bavokerk, waar om 16.00 uur het laatste koor haar klanken zal laten horen. Om 19.00 uur is er een eucharistieviering met als voorganger pastoor Hans van Geel en muzikale medewerking van Zanggroep Belcanto uit Wernhout. Hierbij zijn ook alle parochianen van harte welkom. Na de euchariestieviering vindt de feestavond plaats in De Koutershof met de coverband ‘No Exq’s’. Tijdens de feestavond, om ongeveer 21.00 uur, vindt de prijsuitreiking plaats en zal bekend worden gemaakt welk koor zich ‘Nationaal Kampioen 2022’ mag noemen.

Iedereen die belangstelling heeft is van harte welkom in de St. Bavokerk op zaterdag 28 mei. Voor meer informatie: www.korenfestivalrijsbergen.nl of Facebook!