Geweldige thuiskomst duiven Piet Vermonden

ZUNDERT - Al vanaf de eerste vlucht van het seizoen 2022 behoort het hok van Piet Vermonden bij de betere van de Regio Zundert.


Afgelopen zaterdag vlogen de duiven wederom vanuit Melun waar ze om 8.30 uur gelost werden bij een zuidwestenwind. Door Piet waren 42 duiven ingekorfd waarvan er maar liefst 32 op de regio uitslag kwamen. 


Hij won in de top 5 de prijzen 1 – 3 – 4 en 5. Zijn eerste duif (uit 2017) was 636 Zundertse duiven te rap af. Piet had vertrouwen in deze duif want die stond bovenaan de inkorflijst, zijn 2e duif was de 2e getekende en Piet pakt zo bijna het maximaal te verdienen punten voor het kampioenschap vitesse. De winnende duif kwam tot een snelheid van 1515,6 meter per minuut, dit over een afstand van 351,4 km en viel om 12.21 uur thuis aan de Watermanseweg op de klep van het hok. Met de 2e plaats weten Cees en Annie Bastiaansen zich tussen de duivenregen van Piet te wringen.


Palmares van de winnares

De 341 welke als weduwduivin wordt gespeeld en door Piet Nina wordt genoemd, is gekweekt uit duiven die Piet verkregen heeft via Cees Hellemons en Ries Rommens beide uit Etten Leur en is in hoofdzaak soort van René Van Poppel. Vorige week vloog ze ook al de eerste in P.V. de Vredesduif in Rijsbergen. Dit maal herhaalde ze deze prestatie maar ze was tevens de snelste in de Regio Zundert, Samenspel W&O, Samenspel R2 Oost en over geheel Rayon 2 (4064 duiven) en speelde de 11de in geheel Brabant 2000. Als je het overzicht ziet van haar prestaties is het bijna ongelooflijk. Ze heeft in de 5 jaar dat ze oud is haar baas al ontzettend veel plezier bezorgd.[n]