Achtmaal in slotfase langs NVS

ACHTMAAL - Met moeite houdt Achtmaal de 3 punten op het eigen sportpark. Zeker in de eerste helft werden er maar weinig kansen gecreëerd.

Met een ‘gehavende’ ploeg begon Achtmaal sterk aan de wedstrijd. In de beginfase kreeg Achtmaal echter geen echte opgelegde kansen. Naarmate de wedstrijd vorderde werd NVS sterker, en net op dat moment opende Achtmaal de score! Een lange bal van Erik werd op waarde geschat door Roel die de bal vakkundig over de uitstormende NVS goalie lepelde: 1-0! Echt lang kon de thuisploeg niet van de voorsprong genieten. De NVS aanvaller ging zeer gewillig naar de grond na licht contact met Stijn. De leidsman wees echter resoluut naar de stip. Roy was echter dichtbij, maar kon niet pareren: 1-1!

Na de rust begon Achtmaal furieus, binnen 2 minuten tijd kreeg het 3 prima mogelijkheden. Plots was NVS gevaarlijk in de Achtmaalse 16-meter, geheel vrijstaand kon een NVS speler uithalen. Roy kreeg de bal niet onder controle en de rebound werd simpel binnen geschoten: 1-2. Na deze domper voerde Achtmaal het tempo op. Koud binnen de lijnen had Achtmaal de aansluitingstreffer te pakken! Nick Dam wist uit een corner via een scrimmage de bal van dichtbij binnen te koppen: 2-2! Achtmaal drukte door want in de 84e minuut was het Erik die bij een corner boven iedereen uit kwam en de bal onhoudbaar binnen knikte: 3-2! Roy moest nog een keer handelend optreden, maar de vrije trap kon hij echter onschadelijk maken! Roel maakte in de blessure tijd een eind aan de hoop van NVS door simpel de 4-2 binnen te schieten!

Komende zondag speelt Achtmaal uit in Huijbergen waar het te gast is bij hekkensluiter Vivoo.[n]