Jochems maakt rentree bij winnend Achtmaal

ACHTMAAL - Een wedstrijd vol belangen, Achtmaal dat resultaat diende te halen voor een nacompetitie ticket en de gastheren uit Huijbergen hadden de punten nodig om niet rechtstreeks te degraderen. Uiteindelijk gebeurde het laatste, Achtmaal won met 1-3 en kan pinkster maandag tegen directe concurrent WVV een nacompetitie plaats veilig stellen!

Beide ploegen begonnen aanvallend waardoor het een open wedstrijd was. Achtmaal had zeker in de beginfase echter wel de overhand, zo was Roel dichtbij maar zijn inzet miste echter de juiste richting. Toch was het Vivoo dat op voorsprong kwam. Een corner werd uiteindelijk bij de 2e paal in een scrimmage binnen getikt: 1-0. Achtmaal reageerde echter prima want al snel trok de ploeg van Cees van Beers de stand weer gelijk. Niek stuurde Roel weg, zijn inzet kwam via de paal terug het veld in waar Rick attent reageerde en de bal binnen prikte: 1-1! Nog voor de rust moest Roy zich strekken naar de hoek en wist met zijn vingertoppen redding te brengen.

Na de thee pauze gaf Achtmaal flink gas en al snel had het de verdiende voorsprong te pakken, Roel werd weggestuurd door Jacky, de Achtmaalse spits bleef ijzig kalm en schoot beheerst binnen: 1-2. Daarna ging Vivoo wat hoger druk zetten en daar had Achtmaal zichtbaar moeite mee. Het kwam bij vlagen maar onder de druk van Vivoo uit. Roy pareerde eerst een vrije trap waarna uit de omschakeling Achtmaal doel wist te treffen, dit doelpunt kwam puur door het doorzettingsvermogen van Nick, hij joeg zijn directe tegenstander goed op waardoor hij profiteerde van balverlies en oog in oog met de Vivoo doelman was het raak: 1-3! Daarna was het tijd voor Jesper om zijn rentree te maken, de hardwerkende middenvelder mocht na 2.5 jaar blessureleed nog 25 minuten mee pakken.

In de 80e minuut kreeg Vivoo de kans op de aansluitingstreffer doormiddel van een penalty, echter Roy tikte de bal keurig uit de hoek!