Dames 1 gepromoveerd
Dames 1 gepromoveerd Foto: Moerse Boys

Moers Boys Dames 1 promoveert naar de 2e klasse

Algemeen

KLEIN ZUNDERT - Het zou een goede quizvraag kunnen zijn. ‘Welk team wist via de nacompetitie te promoveren zonder ook maar één wedstrijd te spelen?’ Het was wat dat betreft een bijzondere week voor Moerse Boys Dames 1. 

In de laatste speelronde van de competitie wist het de 2e plek te heroveren. Zo’n 4 dagen later was het opnieuw feest. Rond half 4 op de vrijdagmiddag sijpelde het nieuws binnen dat de nacompetitie voor de Moer al gespeeld was en de promotie naar de 2e klasse in de broekzak gestoken kon worden. De een zat op school of was aan het werk, de ander was misschien al aan de vrijdagmiddagborrel begonnen toen het verlossende woord eruit was. Geen gezamenlijke euforie, maar verbazing alom.

Anticlimax

Moerse Boys, Uno Animo, Olympia en Baardwijk zouden samen gaan strijden voor één plek in de 2e klasse. Moerse Boys werd voor de eerste wedstrijd gekoppeld aan Uno Animo. Al vrij snel kwam het bericht dat deze wedstrijd niet gespeeld zou gaan worden en de Moer zich dus al op kon gaan maken voor de finale. Bij de andere wedstrijd, Olympia-Baardwijk, bleek ook Olympia niet te gaan spelen. De finale zou dus een clash tussen Moerse Boys en Baardwijk worden. Een mooi affiche, daar de teams in het seizoen 19/20 een verhit kampioensgevecht uitvochten met elkaar. Een gevecht dat door corona helaas geen winnaar opleverde.

Met man en macht werd gewerkt om de finale een week te vervroegen. Op vrijdag hield iedereen dus koortsachtig haar telefoon in de gaten. Om 15:25 uur lichtte iedereens scherm op. Niet met een mededeling wanneer de wedstrijd gespeeld zou worden, maar een gefeliciteerd met de promotie. Een anticlimax van jewelste.

Zo kon het dus gebeuren dat Moerse Boys geen nacompetitiewedstrijd speelde, maar dit toetje wel kon winnen. Dat dit gevierd moest worden, was al snel duidelijk. 

Moerse Boys Dames 1-dag

Op zondag was het ‘Moerse Boys Dames 1-dag’. Om 12 uur stond er een lunch op het terras van de Moer op de planning om de magen goed te vullen. Rond half 3 werd er koers gemaakt naar Zundert om daar, op de aardbeienfeesten, de promotie te vieren. Een oranje enclave bewoog zich van kroeg naar kroeg. Het was een geslaagde dag!