Springselectie A Samen Sterk Rijsbergen
Springselectie A Samen Sterk Rijsbergen Foto: Lisa Rieborn

Samen Sterk Rijsbergen bijna Nederlands kampioen

Sport en vereniging

RIJSBERGEN - Op zaterdag 11 juni vond in Bocholtz de Nederlandse kampioenschappen C niveau plaats. Een succesvolle dag voor de Springselectie A van Samen Sterk Rijsbergen. 

Het team dat dit jaar is samengesteld in de categorie Junior C bestond uit: Linsey, Sophie, Yfke, Debby, Ilse, Jannie, Floor, Floortje en Millie. Dit jaar waren de meiden alleen ingedeeld in de middag waardoor zij om 14:00 helemaal klaar stonden in Bocholtz om de wedstrijd te beginnen. 

Het eerste onderdeel voor dit team was airtrack. Dit is niet het sterkste onderdeel van de meiden waardoor de spanning op alle gezichten enorm zichtbaar was. Door de gezonde spanning hebben zij boven verwachting goed gepresteerd met een verdiende 17,25 aan punten en een mooie 5e plaats. Gelijk daarna zaten ze klaar voor het tweede onderdeel van de middag, trampoline pegasus. Ook hier heeft het team laten zien hoe netjes zij kunnen turnen. Dit werd beloond met maar liefst 18,40 punten waardoor zij een 2e plaats wisten te behalen. Als laatst van de dag mochten de meiden nog een keer presteren op het onderdeel minitrampoline. Niet alles liep vlekkeloos maar het team heeft goed laten zien waar zij de afgelopen weken zo hard voor getraind hebben. Dit resulteerde in een hoge score van 19,15 punten en nogmaals een 2e plaats voor de meiden. Voor zowel 3 meiden als de 3 trainsters was dit het eerste NK. Om dan te mogen zeggen dat het team twee keer bijna Nederlands Kampioen is, is gewoonweg fantastisch. Wij zijn super trots op het resultaat wat de meiden hebben neergezet na al dat harde trainen!