Jong en oud steekt een kaarsje aan met een goede intentie.
Jong en oud steekt een kaarsje aan met een goede intentie. Foto: Piet van de Heijkant, parochie Christus Koning

Een kaarsje opsteken tijdens Aardbeienfeesten

Sport en vereniging

ZUNDERT - Afgelopen zondag tijdens de Aardbeienfeesten gaf ook de Parochie Christus Koning acte de presence. “Zo bijna in het midden van het parcours, konden we de gelegenheid toch echt niet voorbij laten gaan om aanwezig te zijn”, aldus Ingrid van Tetering, vrijwilligster van de parochie.

“We hadden voor de kinderen een leuke speurtocht uitgezet ín de H. Trudo-kerk, waar goed gebruik van is gemaakt. Verder hebben we voor aan het plein met een groepje vrijwilligers uit onze parochie én de ‘buren’ van de Sint Franciscusparochie kaarsjes uitgedeeld aan wie wilde. Gewoon even een kaarsje aansteken voor iemand die het nodig heeft. Denk er maar eens over na, wanneer je op vakantie bent in een leuke stad, ga je meestal wel even de kerk van binnen bekijken en steek je er een kaarsje aan. Die gelegenheid hebben we afgelopen zondag ook gegeven en meer dan 300 kaarsje hebben er gebrand! Dan rekenen we de kaarsjes die mensen thuis aangestoken hebben nog niet eens mee!” Wim Roelands is één van die vrijwilligers van de buren: “dit is écht geweldig om te doen. Mensen zijn soms ontroerd, hebben net iemand verloren of lang geleden; zijn ziek of ziek geweest; een kaarsje voor opa, voor oma. De vrijwilligers die binnen het aansteken van de kaarsjes begeleid hebben, waren ook laaiend enthousiast. Zoveel mooie en bijzondere verhalen. Het geloof is nog lang niet verloren! Dat blijkt ook wel uit de vele jongeren en jonge ouders die, samen met hun kind, een kaarsje aangestoken hebben”.

Ingrid en Wim hebben afgelopen jaar samen met Ton ( de man van Ingrid) en Jeannette Jongenelen (team-assistente) een Alpha georganiseerd. Een tiental bijeenkomsten, laagdrempelig, waarbij eerst samen wordt gegeten en bijgepraat, Dan volgt er een inleiding middels spreker  of filmpje en daarna gaat men in kleinere groepjes met elkaar in gesprek over het onderwerp. “Heb jij vragen als ‘Is er meer tussen hemel en aarde?’; ‘Wat zijn jouw drijfveren?’; ‘Waar word jij gelukkig van?’ Je bent van harte welkom om mee te doen! “Het bijzondere is”, zegt Wim, “dat er al heel snel warme banden ontstaan. De deelnemers zijn écht op elkaar betrokken en geven elkaar het vertrouwen dat alles wat besproken wordt ‘binnenskamers’ blijft. De eerste lichting komt nadat we al weer even gestopt zijn, nog regelmatig, op eigen initiatief bij elkaar om te eten en te praten. Dat hadden we vooraf nooit kunnen vermoeden”. Ingrid voegt er aan toe: “We gaan in september weer beginnen, op de donderdagavond in de pastorie te Zundert. Wanneer het je wat lijkt, meld je dan aan via onze mail: alpha-ruzu@outlook.com. Ook wanneer je vragen hebt over Alpha, kun je daar terecht. We zijn niet aan leeftijd gebonden en ook niet aan ervaring op het gebied van geloof. Wanneer iemand met ons dit Alpha-pad wil gaan, gaan we graag samen!