Groepsfoto t.g.v. uitgave boekje met fietstochten.
Groepsfoto t.g.v. uitgave boekje met fietstochten. Foto: Jeanne van Oosterhout

Fietstochten voor Tashi Delek

Door: Janny Mathijssen Sport en vereniging

ZUNDERT - Na ruim een jaar fietsen, schrijven, fotograferen, opnieuw fietsen, lay-outen, opnieuw knippen en plakken, kopjes koffie en veel zweet is er een bundel gerealiseerd met tien fietstochten door de gemeente Zundert-Rijsbergen. Een bundel vol foto’s en veel informatie over natuurgebieden, gebeurtenissen en objecten. Kortom, een leuk boekje om te hebben.

Het boekje is van de hand van Jack Mathijssen, voorheen de uitvaartverzorger. Na zijn pensionering is hij deze nieuwe uitdaging aangegaan en er ligt er nu een boekje wat de moeite waard is.

Zondag 12 juni werd het boekje “ten doop” gehouden en overhandigd aan Jan Dictus, de man achter Tashi Delek. Jan is na zijn pensionering als boomkweker zich nu gaan storten op de ontwikkelingen in het bergdorp Mude in Nepal. Het boekje met fietstochten kost 25 euro. Zeker de moeite waard. Tien euro per boekje gaat naar Tashi Delek.

Na de overhandiging door Jack Mathijssen aan de bestuursleden werd een eerste tocht gemaakt. Deze ging door de Pannenhoef en Moerse Bossen over een lengte van 33 kilometer.

Jack heeft geprobeerd om plekken te zoeken waar je normaal gezien (waarschijnlijk) niet gemakkelijk zou komen. De fietstochten kennen rondjes Zundert en Rijsbergen, Meersel Dreef en Mark, Anneville en Ginnekenmarkt, Moerse Bossen en Achtmaal, Breda en Mastbos, Nieuwmoer en Doodendraad, Maxburg en Loenhout, Rucphense Bossen en Seppe. Liesbos en Zwartenbergse Molen. In totaal zijn 10 fietstochten opgenomen in het boekje. Ze variëren van 33 kilometer tot ruim 50 kilometer. In iedere fietstocht is er een horecagelegenheid opgenomen. De inwendige mens wil ik ook wat. Het zijn daagjes uit met het gehele gezin, aldus Jack.

De boeken zijn te koop voor de prijs van 25 euro bij Helmut Fietstechniek in Rijsbergen, Restaurant de Toekomst in Achtmaal, Restaurant/biljart Den Hoek in Klein-Zundert, Restaurant Bij de Nonnen in Zundert, Restaurant De Bolle Buiken in Wernhout, Het Kaffee in Rijsbergen en bij Restaurant de Tijd in Rijsbergen. Of bij de maker van de tochten: Jack Mathijssen, Hofdreven 10, 4891 CE Rijsbergen, jamath@home.nl.