Cafe Brein Zundert gaat de grens over

ZUNDERT - Op donderdag 23 juni van 15.00 tot 17.00 uur gaan we naar en rondom het bezienswaardige Kapucijnerklooster te Meersel-Dreef. Daar worden we verwacht in taverne De Zevenster (links naast het klooster) met koffie/thee en een lekkere appelflap.

Daarna worden we opgewacht door abt. Kenny Brack in de mooie kapel met gebrandschilderde ramen en vertelt hij over de geschiedenis van het klooster in Meersel-Dreef. 

Dan gaan we naast de kapel in het klooster met het Franciscaans-belevingscentrum. Franciscus van Assisi is daar (zogenaamd) onze gids en dat is indrukwekkend en nog maar 3 jaar oud. Ook steeds meer groepen middelbare scholieren komen hier inspiratie opdoen en vooral ook rust voor de examens in deze woelig tijd. Pal aan de overkant van het klooster ligt het prachtige Mariapark met de zeer druk bezocht grot, kapelletjes, beelden, vijvers en een prachtig bloeiend labyrint. En als het lijf te moe wordt gaan we iets lekkers drinken in De Zevenster.

Cafe Brein Zundert is een Zunderts burgerinitiatief dat ondersteunt wordt door onze gemeente en is bedoeld mensen met NAH(Niet Aangeboren Hersenletsel) laagdrempelig gelegenheid te bieden voor ontmoeting en gesprek. NAH kan ontstaan zijn door een hersentumor, een beroerte, ongeval, door MS, Parkinson of door welke andere oorzaak dan ook. De CafeBrein-bijeenkomsten zijn gratis en staan ook open voor familieleden of mantelzorgers of iedereen die zich betrokken voelt bij de doelgroep.

Problemen met vervoer, laat het ons weten. Bekijk ook onze website www.cafebreinzundert.nl.[n]