Duiven: overwinningen voor Klijs en Smits

ZUNDERT - Afgelopen zaterdag vlogen de duiven vanuit Morlincourt en Chateauroux. Het was prachtig weer en de vluchten kenden dan ook een goed verloop. 


Door de Regio Zundert waren respectievelijk 566 en 299 aan de start gebracht.


Chateauroux

De tweede dagfondvlucht werd gewonnen door een weduwduivin van Arjan Klijs, geboren in 2020. Haar broer won vorig jaar al een 1e prijs in het Zundertse samenspel. Beide zijn gekweekt uit een koppel duiven van Braad de Joode en van Bas Stijbosch, gekende namen in de duivensport. 

De winnende duivin kwam tot een snelheid van 1296,6 meter per minuut. Voor het afleggen van de 555,5 km hing ze, na om 7.40 uur gelost te zijn, 7 uur en 8 minuten in de lucht voor ze als 1e regioduif geklokt werd. 

Van de 25 ingemande duiven had Arjan en 14 op de uitslag. Kees van Aert werd 2e en hij kwam met 8 van de 15 op de lijst tot ruim 50% prijs. André Smits werd 3e en zat dus ook weer vooraan in de uitslag.


Morlincourt

De laatste Vitesse vlucht werd gewonnen door André en Maria Smits.

De duiven werden om 10.00 uur bij een zuidwestenwind gelost. De winnaar was een jaarling doffer. Twee weken terug kwam hij gewond thuis en daarom bleef hij vorige week thuis op het hok. Die extra rust had deze jaarling doffer goed gedaan. Tot dusver had hij enkele prijsjes gewonnen. 

Na 2.42 uur gevlogen te hebben over de 239,5 km viel hij om 12.42 uur op de klep, hij bereikte een snelheid van 1472,5 meter per minuut. De winnaar is geweekt uit een erg goed kweekkoppel. Vader is een zoon van de ‘Super Mario’ (beste Asuif WHZB) gekoppeld aan een duivin van Ben Aarts. 

Dit zo succesvolle ‘duivenkoppel’ uit de Wildertstraat had er 10 van de 19 op de uitslaglijst. 

Jack van Hooijdonk werd 2e, hij pakte zijn 1e getekende als 4e prijs en hij kwam tot 75% prijs (15 van de 20). Will Adriaensen pakte er 13 van de 24 en voor hem was er de 3e trede op het erepodium.


'Prachtig weer en de vluchten kenden een goed verloop'