Wethouder Judith Kuijpers spreekt vol enthousiasme over de afbeeldingen op de Blind Wall van de Sint Annaschool.
Wethouder Judith Kuijpers spreekt vol enthousiasme over de afbeeldingen op de Blind Wall van de Sint Annaschool. Foto: Charles Luijten

Blind Wall Sint Annaschool oogst bewondering

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - De Aardbeienfeesten zijn amper achter de rug of het volgende evenement dient zich aan onder de noemer festival Zomer van Zundert.

DOOR CHARLES LUIJTEN

Het startsein hiervan werd maandag door de nog maar drie weken in functie zijnde nieuwe wethouder Judith Kuijpers gegeven middels het doorknippen van een gekleurde slinger. Die was bevestigd aan een van de schoolmuren, een zogeheten Blind Wall van de Sint Annaschool aan de Berkenlaan. Ze liet zich hierbij door een leerling van de school assisteren.

Idee

Festival Zomer van Zundert is een initiatief van de reeds vanaf 1965 bestaande Stichting Rotor die zich inlaat met kunst en cultuur. Zaterdag 24 juni en zondag 25 juni kunnen bezoekers daarvan volop proeven op en rond het Van Goghplein. Bij de opzet van het evenement werd de Sint Annaschool benaderd om er middels een werkstuk op een van de schoolmuren aan deel te nemen. ”Ik vond het een geweldig idee. Het was de bedoeling dat verleden jaar al te doen, maar toen gooide het coronavirus roet in het eten,” meldt schooldirecteur Martijn Schrauwen.

Artistiek

In totaal 27 leerlingen van groep 8 gingen twee dagen met kwast en muurverf aan de slag om op een der schoolmuren, duidelijk zichtbaar vanaf de straat, een kleurrijk en artistieke beschildering aan te brengen. Van tevoren was er met zijn allen goed over nagedacht hoe het moest worden. Veel dingen die in Zundert zijn te zien werden naar voren gehaald, zoals het Kindercorso. 

Enthousiast

De leerlingen Asly, Sara en Robert vertellen hoe ze het ervaren hebben en wat het werkstuk voorstelt. Ze laten er zich enthousiast over uit. Lovende woorden zijn er van wethouder Judith Kuypers die onder andere cultuur en onderwijs in haar portefeuille heeft. Op afstand stralen de onderwijzeressen Ilona en Nicolle om hetgeen hun leerlingen hebben weten te presteren.