Raoul Rombouts: 'Omdat dit jaar het jubileumjaar is, pakken we wat meer uit met de spellen'
Raoul Rombouts: 'Omdat dit jaar het jubileumjaar is, pakken we wat meer uit met de spellen' Foto: Tess Mutsters

Corso Zonder Grenzen: ‘Sommige teams zijn echt enorm fanatiek, dat maakt het erg leuk’

Door: Tess Mutsters Algemeen

KLEIN ZUNDERT - Als voorzitter zorgt Raoul Rombouts zondag voor het overzicht tijdens de organisatie van de tiende uitgave van Corso Zonder Grenzen. Nu dit jaar het jubileumjaar wordt gevierd, zijn er wat extra dingen georganiseerd om er echt een speciale editie van te maken.

Sinds Corso Zonder Grenzen twaalf jaar geleden werd opgericht, is het evenement razend populair geworden. Na een klein aantal inschrijvingen de eerste jaren, werd al snel het maximum van 30 teams bereikt. Tijdens Corso Zonder Grenzen spelen groepen in teams van zes tot acht personen tien corsogerelateerde spellen. Tussendoor wordt ook een quiz gehouden, teams hebben de hele dag de tijd om die in te vullen. Jaarlijks wordt er echt een feestje van gemaakt en natuurlijk zijn er ook prijzen te winnen. Zo is er een wisselbeker die de winnaar van het evenement krijgt.
“Daar zijn we nu alleen nog even naar op zoek,” grinnikt Raoul. “Sommige teams zijn echt enorm fanatiek, dat maakt het erg leuk.” Ook wordt een gezelligheidsprijs uitgereikt en krijgt ieder team een fotolijstje met een foto van het team als aandenken. Zo gaat iedereen wel met iets naar huis. “Omdat dit jaar het jubileumjaar is, pakken we wat meer uit met de spellen. Waar we normaal ongeveer drie nieuwe spellen bedenken, hebben we er nu een stuk meer,” vertelt Raoul. Er mag natuurlijk nog niet teveel verklapt worden, maar hij laat al wel los: “We hebben bijvoorbeeld een doolhof en een spel met schommels.” [n] TEKSTEN TESS MUTSTERS