Poster jubileumdag Leijhoeve
Poster jubileumdag Leijhoeve Foto: De Leijhoeve

Kinderboerderij de Leijhoeve bestaat twintig jaar

RIJSBERGEN - Op een mooie locatie in Rijsbergen ligt kinderboerderij de Leijhoeve. Kinderboerderij de Leijhoeve bestaat sinds 2002 en is opgericht zodat mensen met een beperking er kunnen werken en andere mensen kunnen ontmoeten. Op de boerderij werkt elke dag een groep mensen. Dit team zorgt voor de dieren, houdt de weides netjes en maakt de hokken schoon. Dat deze medewerkers een beperking hebben, is hier gewoon. Bij de Leijhoeve doet iedereen mee!


Natuurlijk kunnen ook kinderen op de boerderij kennismaken met de verschillende dieren die hier rond lopen. Zoals onze nieuwsgierige alpaca’s, geiten, schapen, kippen, konijnen, varkens, pony’s en ezels. In de contactweide staan dieren die het leuk vinden om geaaid te worden, ook is er een mogelijkheid om de dieren brokjes te voeren.


Speeltuin
Naast de dieren op de kinderboerderij hebben wij een leuke speeltuin.

De kabelbaan is bij de iets oudere kinderen favoriet en de kleintjes vermaken zich in het zand, met het watertoestel, de glijbaan of in het doolhof. 

Ook aan kinderen die aan een rolstoel gebonden zijn is gedacht onder andere door middel van een rolstoel toegankelijke draaimolen die binnenkort geplaats gaat worden.


Gezellig zitten

Het is gezellig zitten op het grote terras of binnen in de brasserie. Elke dag bakken we heerlijke gerechten. De brasserie is een ideaal uitrustpunt na een fietstocht of terwijl de kinderen spelen. 

Ook in de brasserie werken mensen met een beperking.


Dag vol activiteiten

In September 2022 bestaat Kinderboerderij de Leijhoeve 20 jaar. Dit willen wij vieren op zaterdag 25 juni met een dag vol activiteiten in het western thema, die door iedereen te bezoeken zijn. 

Op deze dag is er een Friesche paarden carrousel, muziek op het terras, knutsel activiteiten, een speurtocht en verschillende spellen. 

We starten deze dag om 11:00 uur, om 15:00 uur hebben we een officieel woordje van de voorzitter van de Boerderijstichting. Om 15:30 eindigt de middag.

Graag zien we jullie op zaterdag 25 juni op onze mooie kinderboerderij in Rijsbergen.[n]