Deelnemers vrijdagavond aan de Kennedymars.
Deelnemers vrijdagavond aan de Kennedymars. FOTO SANDRA SMITS

57e Kennedymars van Rijsbergen een groot succes

RIJSBERGEN - De weersvooruitzichten om te gaan wandelen waren in de dagen voor de start van de Kennedymars van Rijsbergen niet gunstig. Temperaturen van 35 graden en meer werden voorspeld. Dat was de reden voor Stichting Kennedymars Rijsbergen om de start met twee uur te vervroegen en om te streven naar een eindtijd van 12.00 uur. Ondanks dit alles stonden op vrijdag 17 juni om 20.00 uur 115 deelnemers gereed om te starten.


Voor de start werd Piet Borst herdacht. Piet overleed dit jaar en heeft het record van maar liefst 50 deelnames aan de Rijsbergse Kennedymars op zijn naam staan. Zijn zussen Ida en Trees liepen deze Kennedymars mee ter nagedachtenis aan Piet.


Lussen van 20 kilometer
Vanuit gemeenschapshuis Koutershof liepen de deelnemers aan de Kennedymars dit jaar vier verschillende lussen van elk 20 kilometer. Hierbij werd nagenoeg het volledige buitengebied van Rijsbergen bereikt. Tiggelt, Hellegat, Krabbenbosschen, Oekel, Kaarschot, Pannenhoef, Breedschot, ze liepen er allemaal doorheen. Verharde en onverharde wegen, akkerpaden en langs de turfvaart, kortom een zeer afwisselde tocht. De tocht werd vooral door het warme weer, als pittig maar wel ontzettend mooi, ervaren. Ondanks de warmte en verkorte looptijd, waren er maar liefst 83 deelnemers die de finish haalden. Een geweldige prestatie.


10, 25, 40 kilometer
Op zaterdag in de hele vroege morgen startte zo’n 125 deelnemers aan de 10, 25 of 40 kilometer wandeltocht. Ook hier waren er door de hitte minder deelnemers. Dat maakte het overigens niet minder gezellig. Op Tiggelt werden de deelnemers in de ochtend zelfs aangemoedigd door blaaskapel Meladie. En de organisatie had gezorgd dat er naast de reguliere rustposten ook nog eens vier extra waterposten waren.


Geslaagd evenement
Stichting Kennedymars Rijsbergen kijkt terug op een zeer geslaagd evenement. Dit moedigt het bestuur, maar vooral ook de vele vrijwilligers aan om tot in lengte van jaren met dit evenement door te gaan. Hun dank gaat dan ook uit aan allen die dit evenement mogelijk maken, de vrijwilligers, de sponsoren, de mensen die rustposten beschikbaar stellen, medewerkers van de Koutershof, maar vooral ook de wandelaars. Want zonder wandelaars is er geen Kennedymars.[n]