Afbeelding

Sint Anna school bezoekt Buurtschap de Berk

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

ZUNDERT - Op dinsdag 5 juli was het dan eindelijk zover. De groepen 1 t/m 8 van de Sint Annaschool in Zundert hebben kennis gemaakt met verschillende onderdelen van het corsobouwen bij buurtschap de Berk.

Verspreid over de dag kwamen ongeveer 150 kinderen de bouwplaats bezoeken voor een interactief en leerzaam programma, wat door een groepje vrijwilligers in elkaar gedraaid was. Hierbij is gekeken naar de verschillende leeftijdsgroepen en wat passend is om te kunnen doen en uit te leggen.

Zo hoorden we de kinderen van de groepen 1,2 en 3 al uit de verte aan komen lopen met hun juffen. De kinderen ( ook van de andere groepen) hadden er allemaal zin in. Gespannen maar vooral nieuwsgierig naar wat ze vandaag mochten doen en wat ze zouden zien en horen in de bloemencorso-tent. De voorzitter hield een kort welkomstwoordje en vertelde de belangrijkste veiligheidsregels voor vandaag. Daarna werden de kinderen in groepen verdeeld, zodat ze via een roulatieschema alle onderdelen langs zouden gaan.

Zo luisterden de kinderen naar uitleg over het ontwerp “Caught in War” en hoe gaat dat dan van maquette naar wagen. Was er een onderdeel plakken, waarbij sommigen de lijm aan hun handen heerlijk vonden en anderen absoluut niet. Kregen de kinderen een rondleiding door de tent, bouwplaats en zagen ze een aantal vaandels van de Buurtschap. Leuk om te horen dat de kinderen ook nog zoveel vragen hebben over het hoe en waarom van Corso. Dit kwam ook terug bij het luisteren en zien van de beelden van hoe het bloemencorso ontstaan is, wat de verschillen zijn van het bouwen van vroeger en hoe het nu gaat.
De oudste kinderen kregen uitleg over het lassen, mochten zelf lasijzers knippen ( als dit lukte) en buigen.
Er is een mooie onderwater wereld geschilderd op kartonnen platen, die de sfeer gaan brengen passend bij het ontwerp dit jaar tijdens het bouwen en bloemen steken in het laatste weekend.

Aan de gezichten van de kinderen te zien, de reacties die we kregen van de leerkrachten, de ouders die we inmiddels gesproken hebben, bleek het inderdaad een supergeslaagde dag te zijn en wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar.

Op face-book had een leerkracht gezet: “Dankjewel voor het superfijne en leerzame bezoek Buurtschap de Berk, en veel succes de 1e zondag van september!“

Ook de directeur van de basisschool geeft aan: “De kinderen hebben enorm genoten dus wat ons betreft een hele mooie en goed georganiseerde dag.”