Uiteraard wordt er ook nog even geturnd tijdens de feestdag van Olympia Wernhout.
Uiteraard wordt er ook nog even geturnd tijdens de feestdag van Olympia Wernhout. FOTO CHARLES VAN CAMPENHOUT

Olympia Wernhout viert 50-jarig bestaan

WERNHOUT - In en rond de gymzaal maken de jeugdleden van Olympia Wernhout er zaterdag samen een onvergetelijk feest van. De club vierde haar 50-jarig bestaan.


DOOR CHARLES LUIJTEN


Er heerste een feestelijke stemming en het prachtige weer droeg er zeker een steentje aan bij. 

In Wernhout begrijpen ze het helemaal: sporten is zowel goed voor het lichaam als de geest. Er kwam in 1971 in het kleine grensdorp een mooi gymlokaal en dat bracht Johan Verheijen, werkzaam op het secretariaat van de Gemeente Zundert, op het idee in Wernhout een gymclub te beginnen waarbij ook ruimte was om te turnen. 

Zelf was Verheijen op dat moment bevoegd trainer bij Sportief en Lenig in Zundert. “Bij Olympia Wernhout heb ik jarenlang de kar getrokken en werd ik als voorzitter opgevolgd in 2017 door mijn zoon Joeri. Fantastisch dat het hier in Wernhout na zoveel jaar nog zo goed draait.”


Nieuw logo

Een mooie verrassing afgelopen zaterdag. Het nieuwe logo van de club wordt onthuld waarbij rookmachines in werking worden gesteld. 

De in groepen verdeelde meiden, het overgrote deel bezoekt nog de basisschool, gooien de serpentines en confetti de lucht in wanneer het achter een doek verscholen logo tevoorschijn komt. 

Het levert een oorverdovend gejuich op. Hierna volgt een programma dat bol staat van allerlei activiteiten. 


Meegenieten

Eén van de opdrachten is het in kleine groepjes maken van een vlag die later op de dag in een optocht met muziek door het dorp moet worden meegedragen. Het tekenwerk wordt van nabij gevolgd door de oprichter van Olympia Wernhout. Zijn zoon Joeri Verheijen wijst naar de reeds klaarstaande huifkar waarmee de kinderen een rit in het buitengebied van Wernhout maken. “Hierna wachten nog het gezamenlijk frietjes eten en een demonstratie selectie vanggordelsysteem. 

Aansluitend wordt de feestdag afgesloten met een zwempartijtje samen met broertjes, zusjes en ouders in zwembad De Wildert,” zegt de 38-jarige voorzitter Joeri Verheijen die met zijn team meegeniet van het feestelijke spektakel. [n]