Winnaar Peter Behiels met links nummer 2 Jasper Cant en rechts nummer 3 Stefan Laurijssen.
Winnaar Peter Behiels met links nummer 2 Jasper Cant en rechts nummer 3 Stefan Laurijssen. FOTO CHARLES LUIJTEN

Belgische renners maken in Rijsbergen de dienst uit

RIJSBERGEN - Wielerliefhebbers kwamen het voorbije weekeinde goed aan hun trekken in Rijsbergen. Daar werd onder auspiciën van de Brabantse Wieler Federatie (BWF) de wedstrijd Rijsbergen Pannenhoef gehouden.


DOOR CHARLES LUIJTEN 


Rijsbergen is in de loop der jaar diverse dorpsevenementen kwijtgeraakt die heel wat volk op de been brachten. Op gebied van de wielersport waren dat de Hel van Oekel, de Profronde van Rijsbergen en niet te vergeten het Platte Sturen Kampioenschap in buurtschap De Hooiberg. 

Met de BWF-wedstrijd Rijsbergen Pannenhoef is er een iets ander wielergebeuren voor teruggekomen. 

Voorbije zondag snorden de wieltjes met gemiddeld 41 km per uur over het plaveisel in de contreien van de Tiggeltseberg en Pannenhoef, met vertrek en finish aan de Hoefstraat. Bij de categorie amateurs maakten de Belgische coureurs de dienst uit. De beslissing viel in de laatste ronde binnen een kopgroep van zes, onder wie vijf Belgen. 

Met banddikte verschil ging de Kees Haast Bokaal als hoofdprijs naar Peter Behiels uit Oostmalle. 

Stefan Laurijssen uit Oud Gastel redde met een derde plek de Nederlandse eer. De winnaars categorie 50- en 50+ waren respectievelijk Jan Dingemansen uit Etten-Leur en Tom Nelen uit Essen. Rene Haast van de organisatie liet zich over de wedstrijd dik tevreden uit: “Het is op rolletjes verlopen.” [n]


'Nederlandse eer gered door
Stefan Laurijssen'