Burgemeester Joyce Vermue (links) tijdens haar wandeling door Rijsbergen.
Burgemeester Joyce Vermue (links) tijdens haar wandeling door Rijsbergen. FOTO CHARLES LUIJTEN

Burgemeester doet rondje buurtpreventie in Rijsbergen

RIJSBERGEN - Burgemeester Joyce Vermue kwam afgelopen week hoogstpersoonlijk langs in de buurtschappen Muldershoek en Hooiberg om er zich op de hoogte te stellen van de activiteiten die daar plaatsvinden vanuit buurtpreventie.

 

DOOR CHARLES LUIJTEN


Openbare orde en veiligheid en integrale handhaving zijn onderdelen van haar portefeuille, al vond het bezoek aan de buurtschappen plaats op eigen initiatief. “Als burgemeester wil ik graag op de hoogte zijn en blijven van hoe het met de buurtschappen van onze gemeente is gesteld. 

Vooral contact maken en in gesprek gaan met mensen vind ik daarbij belangrijk. Ik heb het nodige gezien en de informatie ontvangen die ik wenste. Tevreden ga ik hier straks vandaan,” aldus burgemeester Joyce Vermue woensdagavond in Rijsbergen.

Vruchten afgeworpen

Ad Daamen, oprichter en voorzitter van Buurtpreventie Zundert, beaamt nog maar eens dat de buurtpreventie die zijn intrede deed bij Buurtschap Muldershoek - als eerste in de gemeente Zundert - tot nu absoluut vruchten heeft afgeworpen. “Zoals er tot nu toe is gewerkt, moeten we verder gaan. Ik wil wel even kwijt dat wijkagent Martijn Nuijten behoorlijk heeft bijgedragen aan het succes van buurtpreventie. Hij neemt echter afscheid vanwege een nieuwe functie bij de politie.” [n]




'Buurtpreventie heeft absoluut vruchten afgeworpen'