Brabantsedag 2019
Brabantsedag 2019 Foto: Malou Evers

Brabantsedag Heeze met Zunderts tintje

ZUNDERT - ‘Korenveld met kraaien’ als inspiratie voor Vriendenkring Schenkels. Vincent van Gogh was een man met een bewogen leven. In Auvers-sur-Oise (Frankrijk) vond hij zijn rust. Hier schilderde hij vermoedelijk een van zijn laatste meesterwerken: Korenveld met kraaien. Het uitgestrekte korenveld beschrijft extreme eenzaamheid, maar ook een gezond en juist hartversterkend platteland. Is de grote zwarte zwerm kraaien een voorbode van Vincent’s naderende dood? Beleef het in het echt tijdens de Brabantsedag!


Zondag 28 augustus vindt de grootste theaterparade van het jaar plaats in Heeze, dichtbij Eindhoven. Op deze laatste zondag van augustus trekken 16 huizenhoge theaterdecors en 2000 acteurs door het centrum. Tijd om je te laten verrassen en verwonderen!

“Wat in 1954 begon als een eenvoudige optocht met boerenkarren, is uitgegroeid tot een waar spektakel. In 2019 trok de theaterparade maar liefst 40.000 bezoekers uit heel Nederland (en daarbuiten)!” - Boukje van Ettro, voorzichter van de Brabantsedag


Waar gaat de Brabantsedag over

De Brabantsedag gaat over het verleden van het Hertogdom Brabant, dus inclusief een stuk België. De (cultuur)geschiedenis wordt innovatief tot leven gebracht binnen een jaarlijks thema. Voor de 63ste Brabantsedag is dat thema ‘Met Verve’. Elke wagenbouwersgroep heeft een schilder gekozen en laat zich inspireren door de schilder of zijn schilderij.

Het bouwproces van de wagen van Vriendenkring Schenkels duurt maanden. Vanaf het idee tot de uitvoering zijn duizenden Heezenaren, ieder in een eigen groep, bezig om de geweldige creaties vorm te geven.


Waar en wanneer

Op zondag 28 augustus van 10.00 tot 19.00 uur is op de aangeklede sfeerpleinen in Heeze een compleet programma te beleven met exposities, muziek, straattheater, entertainment en catering. De theaterparade is het hoogtepunt van de dag en start om 13.30 uur. Een kleurrijk en schilderachtig palet van 16 verschillende schilders zal door de straten van Heeze rijden. Toegangs- en tribunekaarten zijn online te bestellen op brabantsedag.nl/tickets. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang![n]