Dahlia Wandeltocht
Klein Zundert 2e editie

ZUNDERT - Tienduizenden mensen staan op de eerste zondag van september met open mond de diverse corsocreaties te bekijken, die dan door de Zunderts straten trekken. Velen vragen zich af, waar al die bloemen vandaan komen. Het merendeel wordt door de deelnemende buurtschappen zelf gekweekt. Het zijn die kleurpalletten, die her en der verspreid in het Zunderts landschap liggen te shinen.


Op zondag 21 augustus aanstaande wordt, na het daverende succes van vorig jaar, de 2e editie van de dahlia wandeltocht georganiseerd. Tijdens deze tocht, krijgt u de mogelijkheid om al die pracht en praal eens van kortbij te aanschouwen en tevens kunt u bij diverse bouwlocaties kijken, hoe die corsowagens gebouwd worden en waar al die prachtige bloemen over enkele weken op geprikt zullen gaan worden. 


Drie afstanden

Er kan gekozen worden uit 3 afstanden, te weten ongeveer 6, 13 of 25 km. De organisatie is er in geslaagd om weer compleet nieuwe routes uit te zetten. Deze gaan door het mooie Zunderts landschap en deels ook over niet standaard paden en over verschillende dahlia velden natuurlijk. Op die velden krijgt u wat extra informatie over de dahlia, de betreffende buurtschap en het corso in zijn algemeenheid. 

Tevens zal er onderweg een bouwtent worden aangedaan, waar u uitleg krijgt over hoe zo’n corsowagen tot stand komt.


Informatie

Start en inschrijven kan op zondag 21 augustus tussen 8 en 11 uur bij het Corsohuske, aan de Pastoor van Vessemstraat 48 in Klein Zundert voor de kortste afstanden en tussen 7 en 10 uur voor de 25 km (of online via: https://www.kleinzundert.nl/dahliawandeltocht-2022/. Onderweg is er een pauzepost, waar u koffie of fris krijgt aangeboden en waar zelfs de trouwe viervoeter zijn dorst kan lessen.

Bij terugkomst en krijgt u nog een toelichting op de wagen, die buurtschap Klein Zundert aan het bouwen is en kunt u op het terras bij de tent nog genieten van een lekkere versnapering.

Graag tot ziens op zondag 21 augustus

Doordat de routes over niet verharde paden en velden gaan, is de route minder geschikt voor rolstoelen en kinderwagens.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met 06-20131642.[n]