De boerendag, foto ter illustratie
De boerendag, foto ter illustratie Foto: Erwin Martens

Vergistoeristen in Rijsbergen: Zij kwamen van ver voor de afgelaste boerendag

Door: Charles Luijten Algemeen

RIJSBERGEN - Zaterdag 6 augustus zou bij doorgaan de 42ste Boerendag zijn, maar dat cultureel evenement ging vanwege vrijwilligerstekort ter ziele. Mensen uit de gemeente Zundert wisten dat, maar verschillende ‘vergistoeristen’ reisden gewoon af naar Rijsbergen.

De berichtgeving van het niet langer doorgaan van de Boerendag middels de pers bleef waarschijnlijk beperkt tot de Baronie van Breda. Dit heeft er toe geleid dat nogal wat mensen zaterdag 6 augustus koers zette naar de Tiggeltseberg in Rijsbergen in de veronderstelling dat de Boerendag na de vervelende coronatijd weer normaal gehouden zou worden.

Niet dus, tevergeefs kon de Katwijkse familie Van der Plas na een autorit van negentig kilometer rechtsom maken vertelden zij die hun hond uitlieten. “Er stapten een aantal mensen uit de bus in de Gommerstraat op weg naar het boerendagterrein. Ik informeerde hen over het niet doorgaan van de Boerendag. Waar ze vandaan kwamen weet ik niet. Ongetwijfeld zullen meer mensen de reis er naar toe voor niets gemaakt hebben”, zei onze Bodebezorger Ad van Rijckevorsel. Op het veld aan de Tiggeltseberg stond weliswaar een grote feesttent maar daar bleef het bij. Die was er wegens een KPJ-feest en waarin een paar dagen tot laat in de avond heel wat decibels aan geluid werden geproduceerd.