Moerse Boys viert de eerste treffer
Moerse Boys viert de eerste treffer Foto: Jessie Fotografie

Jeugdig en hard werkend Moerse Boys bedwingt Halsteren

Sport en vereniging

KLEIN ZUNDERT - Moerse Boys heeft zaterdagavond een verdienstelijk punt overgehouden aan de streekderby tegen Halsteren. Met veel energie en werklust werd de ambitieuze opponent bedwongen, tot grote tevredenheid van het talrijk aanwezige publiek. Zij werden prima vermaakt en trakteerden de spelers op een luid applaus na het laatste fluitsignaal. Het werd 1-1.


Moerse Boys-Halsteren is nog altijd een botsing tussen twee amateurvoetbalculturen. Halsteren is iedere zomer weer een duiventil waar spelers komen en gaan. Bij Moerse Boys ieder jaar weinig verloop. Geen vergoedingen maar contributie betalende spelers. Voetballers die als team opereren en op die wijze tot grote hoogtes stijgen.

Ook zaterdag werd weer een aantal jongelingen uit de eigen jeugd voor de leeuwen gegooid. Bas Naalden bijvoorbeeld, die in de basis stond en zich uitstekend staande hield in het Vierde Divisie-geweld. En Ties Bastiaensen dan. Pas achttien jaar, maar wel een klein half uur als invaller in het hart van de defensie. Maar ook een speler als Hein Coremans, die vlak voor tijd de handen op elkaar kreeg, toen hij dreigend gevaar voorkwam met een uitmuntende tackle. Het drietal voetbalt al vanaf kleins af aan in het oranje-wit. Mooi is het dan dat zulke jongens zich optrekken aan de gevestigde orde en zich allesbehalve laten ondersneeuwen. Dat gold overigens ook voor de nog altijd pas achttienjarige Dave Schoenmakers, die vol bravoure duels uitvocht met de fysieke verdedigers van Halsteren. Stuk voor stuk spelers die jeugdigheid koppelen aan onverzettelijkheid.

Onverzettelijkheid
Die onverzettelijkheid moet trainer Jurgen Arnouts met voldoening hebben gadegeslagen. Hij had zijn spelers op het hart gedrukt de opponent vanaf minuut één bovenop de huid te zitten. Die boodschap was niet aan dovemansoren gericht. Veel vuile meters, veel felle duels. Halverwege zocht Moerse Boys zelfs met een 1-0-voorsprong de kleedkamers op. Bart werd gevloerd door de doelman binnen de 16-meter en broertje Cas pegelde kiezelhard raak. Halsteren had meer de bal, maar het was absoluut niet zo dat het de kansen aaneen reeg. Moerse Boys had zijn zaakjes op orde. Bijna werd het zelfs 2-0, toen Marvin de vrije trap van Lasse Schöne in Bernabeau bijna perfect imiteerde.

Waar de Moerse Boys-defensie vooral zijn handen vol aan had, waren de behendige buitenspelers van Halsteren. Voor neutrale toeschouwers een lust voor het oog, maar niet altijd even effectief. Zij konden Moerse Boys weinig pijn doen. Dat deed verdediger Dennis Verheijen wel. De ijzersterke mandekker, geboren en getogen Zundertenaar, trok halfweg de tweede helft de stand gelijk met een feilloze kopbal uit een hoekschop, 1-1.

Engeltje op de lat
Na de gelijkmaker drong Halsteren meer en meer aan. Eenmaal had Tom een engeltje op zijn lat, toen Halsteren vlak na de 1-1 flirtte met een voorsprong. Aan de overzijde miste een kunstige omhaal van Dave de juiste richting. Naarmate de wedstrijd vorderde, snakte Moerse Boys naar het einde. Toch bleven de uitgespeelde kansen van Halsteren beperkt. Het overwicht was er weldegelijk, maar zelden hoefde Tom echt wonderen te verrichten. Na anderhalf uur voetbal klonk het welverdiende applaus. Met het 1-1-gelijkspel werd de vechtlust beloond. Halsteren treurde bovenal.

Volgende week weer een zaterdag-wedstrijd, ditmaal in Utrecht. Daags voor Bloemencorso is daar Kampong de tegenstander. Tot dan!