Eline en Karlijn dagen zichzelf maandelijks uit om iets anders aan te pakken.
Eline en Karlijn dagen zichzelf maandelijks uit om iets anders aan te pakken. FOTO INSTAGRAM LIEN & LIJN

Eline en Karlijn doen
iedere maand challenge

ZUNDERT - Eline (26) en Karlijn (29) doen dit jaar iedere maand een challenge. Twaalf in totaal. Door deze challenges daagt het Zundertse tweetal zichzelf maar ook hun omgeving uit om juist eens wat anders te doen dan de dagelijkse routine. Naast het uitvoeren van de challenges zijn ze een podcast begonnen waar ze vertellen hoe ze het ervaren. Dit alles delen zij op hun social media kanaal Lien & Lijn. “De challenges moeten uitdagend maar ook haalbaar zijn.”


DOOR SANNE BRUSSELAARS


De twee collega’s Eline en Karlijn besloten tijdens de corona te willen starten met het doen van challenges. “In de corona tijd waren er geen feestjes en was er weinig te doen. Dat voelde een beetje doelloos”. Na het doen van de eerste challenge wilden ze het verder op te pakken. Zo ontstond Lien & Lijn. 


Challenges
Eline en Karlijn werken allebei als hulpverlener met mensen met een lichte- of psychische beperking. Dat is wat het tweetal motiveert om de challenges te doen. Ze hopen namelijk dat deze uitdagingen iets kunnen bijdragen aan het werk wat zij dagelijks doen. “We dagen onszelf maandelijks uit om iets anders aan te pakken in het leven. We vinden het super interessant om het te onderzoeken wat dat met je doet. Onze droom is om er veel van te leren en misschien dat we als hulpverlener mensen kunnen helpen door uit je comfortzone te gaan.” Iedere maand wordt er een nieuwe challenge verzonnen. “De challenges moeten uitdagend maar ook haalbaar zijn”. In februari was de Wim Hof challenge aan de beurt. Hier was goed over nagedacht want in deze periode is het natuurwater nog onwijs koud waardoor het haalbaar was om iedere dag in koud water te stappen. Maar dit was ook de carnavalsperiode en volgens het internet zouden ijsbaden ook helpen tegen katers. “Uiteindelijk zijn we erachter gekomen dat het wel iets hielp, maar het deed helaas geen wonderen.” In maart kozen Eline en Karlijn voor een maand geen vlees eten. Die sloot aan op de week van geen vlees, die ook in maart is. “Challenges werken vaak als een eye-opener. Tijdens de vegetarische maand realiseerden we hoeveel vlees we eten en dat dit niet per se nodig is.”

De eerste challenge die de twee collega's oppakten was een social media detox. Tijdens deze challenge mochten ze maar twee keer 15 minuten per dag op social media. "Hierdoor hadden we veel meer tijd over en werden we ook creatiever. Zo is de podcast ontstaan”. Ze krijgen veel positieve reacties van de omgeving. "De eerste podcast was 150 keer beluisterd, maar die was nog super lang omdat we hem onbewerkt plaatste. Inmiddels knippen we er stukken uit. De podcast wordt volgens ons iedere maand beter." Op dit moment zijn Eline en Karlijn bezig met de fiets challenge. Heel de maand augustus doen ze alles op de fiets. "Het is onwijs lekker om met dit weer alles op de fiets te doen. We mochten van fietsenspecialist Van Boxel elektrische fietsen lenen, dus daar zijn we super blij mee.” Wat de challenge van september wordt is nog niet helemaal duidelijk. "Als we bij elkaar zitten komen er allemaal ideeën in ons op. We denken nu aan een nieuwe taal leren, maar het kan ook nog iets heel anders worden." [n]


Eline en Karlijn zijn te volgen via het social mediakanaal Lien & Lijn.