Afbeelding

Hoogstraten in groenten & bloemen

HOOGSTRATEN - Zaterdag 17, zondag 18 en maandag 19 september. Traditiegetrouw sluit Hoogstraten in groenten & bloemen de zomer symbolisch af. Het hele centrum van Hoogstraten wordt omgetoverd tot een indrukwekkende openluchttentoonstelling met verrassende en driedimensionale creaties in bloemen, groenten en fruit. Na de coronastilte van de afgelopen twee jaren, staat het voltallige team van Hoogstraten in groenten en bloemen op scherp om er een topeditie van te maken.

Internationaal gerenommeerd ontwerkersteam

Sinds 2012 is Tom De Houwer de vaste ontwerper van Hoogstraten in groenten & bloemen. Intussen heeft hij een internationaal team van ontwerpers rond zich dat hij verzamelde vanuit zijn masterclass-studenten. Onder zijn leiding en coaching maken zij nieuwe creaties speciaal voor Hoogstraten. Tom gaf elk van zijn ontwerpers de opdracht om een “less is more” stijloefening te maken binnen de gekende formule van dit event, met groenten en bloemen dus.

De ontwerpers worden ondersteund door de technische diensten van Stad Hoogstraten. Zij maken de nodige frames en basisstukken voor de verschillende composities. Om het ontwerp uit te werken, worden tientallen vrijwilligers ingeschakeld. De energie die uitgaat van de samenwerking met hen, vormt misschien wel de allerbelangrijkste factor voor het welslagen van dit uitzonderlijk evenement. Zonder hun enthousiasme en inzet zou Hoogstraten in groenten & bloemen nooit zijn uitgegroeid tot een happening van deze omvang en met deze positieve uitstraling.


Feestweekend

Het hele weekend is het feest in Hoogstraten. De winkeliers en horeca zetten op zaterdag en zondag hun deuren open. Op zondag wordt de Vrijheid bovendien verkeersvrij gemaakt. Er is een kinderprogramma voorzien op het Begijnhof, er loopt een fotowedstrijd en ‘s avonds worden verschillende creaties feeëriek verlicht.

Hoogstraten in groenten & bloemen is een organisatie van VVV Hoogstraten met steun van stad Hoogstraten, Coöperatie Hoogstraten, Special Fruit en Impuls Media. Met dank aan vele andere sponsors.

Meer info? VisitHoogstraten | 03 340 19 55 | toerisme@hoogstraten.be | www.groentenenbloemen.be.[n]