De klootzakken van ZUVO

ZUNDERT - Anders dan de titel doet verwachten is bij ons de term klootzakken meer een geuzennaam geworden. De klootzakken zijn een team die gelijk zijn aan ons, niet perse talenten maar meer een team dat met hard werken, slim spelen en verbaal vaardig zichzelf mag bekronen als een heel lastige tegenstander. We hadden een paar klootzakkenteams in de loop der jaren.


Dit weekend mochten we aantreden voor een oefenpotje tegen de klootzakken uit Waspik. Sinds jaar en dag hebben we met Waspik een speciale band, we hebben menig beladen duel letterlijk binnen en buiten de lijnen uitgevochten. Alle registers werden jaren lang open getrokken om de winst binnen te halen. Speciale liederen, koosnamen, spuug of bier in je nek en een compleet zatte voetbalvereniging op de tribunes. De term ‘stadionverbod’ was toen nog niet geboren. We mochten degraderen maar van de klootzakken uit Waspik mocht niet verloren worden. Ik weet zeker dat de tegenstander er ook zo over dacht over de klootzakken uit Zundert.


Nieuwe tijden herleven

We traden de arena binnen en we stapten 15 jaar terug in de tijd, tegen de strijders van weleer werd een goeiendag gezegd en na een snelle ‘oude koeien uit de sloot halen’ kwam de verbazing dat we een aantal jonge knapen in ons team hadden. Wie had dat gedacht. De tegenstander had ook wat vers vlees in de gelederen en na het checken van zijn achternaam bleek het al snel de zoon van opperklootzak Oversteeg te zijn. Nieuwe tijden herleven dacht ik maar de nieuwe tijd gaat wel snel.


Keuzes maken

De coach had voor het eerst in jaren de beschikking over een heel elftal dus ook hij moest keuzes maken en hij koos er op los…. In verschillende samenstellingen en opstellingen werd gespeeld en het resultaat smaakt naar meer. 5 sets hebben we het volgehouden en daarvan hebben we er 2 gewonnen. Na een koude douche, een koud pilsje en een koude bitterbal werd het tijd voor een warm afscheid van de klootzakken van weleer.


Samensmelting

Een mooie samensmelting van oud en nieuw. Oude herinneringen, oude gezichten maar ook een nieuwe generatie. Ik hoop zo dat onze kids later in het eerste spelen en dat de tegenstander dan zegt, ‘ik heb nog tegen jouw vader gespeeld’, ‘wat een klootzak was dat’![n]