Woensdag 14 september

Alphacursus

18:30 | Nederlands Gereformeerde kerk

Op 14 september organiseert de Nederlands Gereformeerde Kerk ‘Diakonia’ in Rijsbergen een alphacursus. De alphacursus is een basiscursus over het christelijk geloof. Deze vindt plaats aan de Gommersstraat 87 in Rijsbergen en begint om 18.30 uur met een gezamenlijke maaltijd. De cursus bestaat uit veertien bijeenkomsten. Bij elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Voor meer informatie kunt u terecht bij het alphateam, telefoonnummer: 0640484057 of op de website: www.ngkrijsbergen.nl

 

Zaterdag 17 september

Concert Jazz’Oleans

14:00 | café Het Boomke

Op zaterdag 17 september geeft de Etten-Leurse Jazzformatie Jazz’Oleans een “einde zomer” concert bij lunchcafe ’t Boomke, Ettenseweg 52 te Rijsbergen. De muziek van het orkest is gebaseerd op de traditionele New Orleans jazz, hetgeen uit de naam ook blijkt, maar de muzikanten schromen niet om ook andere stromingen uit de klassieke jazz ten gehore te brengen, zodat een afwisselend programma ontstaat. Het orkest speelt zowel op podium als op straat en is daarmee zeer flexibel en maakt met veel plezier muziek bij allerhande gelegenheden. Aanvang 14.00 uur en er zal gespeeld worden tot ca. 17.00 uur.


Zondag 18 september

Startzondag NGK Diakonia Rijsbergen

10:00 | Nederlands Gereformeerde kerk

Op 18 september vindt de startzondag van de Nederlands Gereformeerde Kerk Diakonia plaats aan de Gommersstraat 87 in Rijsbergen. Het thema van deze dag is ‘En... wat doe jij? Het programma is van 10.00-14.00 uur en bestaat uit een kerkdienst, gezamenlijke lunch en activiteiten voor jong en oud.

 

Excursies De Lokker Pannenhoef

11:00 | Zware Schuur Pannenhoef

Zondag 18 september staan vanaf 11.00 uur de deuren van de Zwarte schuur in de Pannenhoef open. Om 11.00 en 14.00 uur start er een gratis excursie. De natuurgids neemt u mee door De Lokker. Een unieke kans om dit natuurreservaat te bezoeken. Ook bakken vrijwilligers brood in de houtgestookte oven. In de middag ligt het brood klaar om te proeven.

 

Donderdag 22 september

Café Brein

15:00 | Camping de Ossewei

Donderdag 22 september is het weer de vierde donderdag van de maand en dat betekent dat Café Brein Zundert dan, na een maand met zomerreces geweest te zijn, haar maandlijkse bijeenkomsten weer gaat oppakken. Op 22 september worden de bezoekers van Café Brein verwacht op de Camping De Ossewei aan de Nieuwmoerseweg 18A in Achtmaal. Café Brein begint op 22 september om 15.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Voor potentiele bezoekers voor wie de afstand naar de locatie mogelijk een belemmering zou vormen, biedt de initiatiefgroep de service om zo nodig voor vervoer te zorgen. Belangstellenden dienen zich dan te melden via het onderstaande mailadres. Voor meer informatie zie www.cafebreinzundert.nl of stuur een e-mail naar info@cafebreinzundert.nl.