C-Driebandenkampioenschap Zundert

ZUNDERT - De laatste week van de voorronde C-driebandentoernooi is aan de gang. Daarna zullen de zestien best geklasseerden naar de halve finale op vrijdag 21 oktober gaan.


In poule 3 heeft Guust Zagers zich al gemeld voor die datum want met 4x winst en een moyenne van 0,425 is er geen vuiltje aan de lucht. Rolstoelbiljarter Jan Zagers staat nog even in de wacht ondanks dat hij een goede tweede speeldag beleefde. Twee wedstrijden gewonnen met in één van die partijen een mooie serie van 4 caramboles. Piet Lips, Louis Oostvogels alsmede Mart Mouws zullen langs de zijlijn dit jaar de finale blijven volgen. Volgend jaar beter.

Poule 6 heeft nog wat spanning. Richard Marijnissen met 3 overwinningen (6 punten), Erwin Hermes en Erik Hessels met 5 punten, allen met een redelijk gemiddelde, zullen de laatste week van de voorronde nog toekijken of ze nog concurrentie vanuit een andere poule krijgen. Erik en Erwin sleepte na 29 keer krijten een gelijkspel uit het vuur. Kees Hereijgers alsmede Wim de Munnik hebben al verklapt dat ze zich al gaan toeleggen op het volgende toernooi.

In poule 7 is Peter Mertens verzekerd van een vervolg in dit toernooi. Hij bleef ongeslagen maar moest wel dulden dat Jan Aben via de nastoot nog een remise kon afdingen. Henri van Doremalen kende een goede 2e speelavond. Hij won beide partijen maar zal moeten afwachten wat betreft de concurrentie. Dre Billet en nieuwkomer Manuel van Hooydonk zullen volgend jaar beter hun best gaan doen.

In poule 8 gaat Koen Martens op de 1e speelavond als een speer van start. Hij won beide partijen en evenaarde de tot nu toe kortste partij in 16 toeren. Johan van Dongen, Guus Harks alsmede enige vrouwelijke deelneemster José Michielsen wonnen 1 partij en zullen elkaar verder gaan in de tweede fase van hun poule. Jan Poppelaars moet in de achtervolging en volop in de aanval gaan.

In poule 9 gaat het ook nog spannend worden. Zowel Kees Laurijssens alsmede Wim van Hoof wonnen alle 2 hun partijen maar komen elkaar nog tegen in hun 2e aantreden. Dat leeftijd in het biljarten geen rol van betekenis speelt, blijkt wel uit de resultaten die Wim op tafel legt op zijn 89 jarige leeftijd. Heel knap. Vergeet daarbij niet dat uitbater Niek Voermans ook nog op de loer ligt. Met 2 punten uit zijn eerste avond is hij nog niet definitief verslagen. Daarentegen zullen Kees Martens alsook Guus van Overveld zich ervan bewust zijn, dat hun 2e optreden beter zal moeten dan hun eerste voorstelling. Al bij al zal het nog in diverse poules nagelbijten worden.[n]