Weer geen punten voor Moerse Boys in de Achterhoek

KLEIN ZUNDERT - Voor de eerste keer dit seizoen maakte het vlaggenschip de reis naar de Achterhoek. Daar waar ooit nog maar één puntje werd meegenomen uit Zieuwent na een 0-0 tegen RKZVC. Ook deze keer bleven de drie punten in het Oosten. Het was een terechte nederlaag. Want het was niet goed en zeker niet goed genoeg om aanspraak te maken op een overwinning.

De wedstrijd gaat de boeken in als de 350ste wedstrijd in Moerse Boys 1 van Joris Goossens. Gefeliciteerd Joris. Volgende week thuis tegen Sv Venray staan we hier nog op gepaste wijze bij stil.

Een tegenvaller was dat Cas vrijdag de mededeling van de KNVB had gekregen dat zijn schorsing op twee wedstrijden gehandhaafd bleef. Direct na de start van de wedstrijd kreeg Moerse Boys de volgende tegenvaller te verwerken. Bart kreeg een tik op zijn knie en moest zich laten vervangen door Ties. Op een zwaar veld ontspon zich een wedstrijd met veel middenveldvoetbal en weinig kansen. Een bal op de lat bij Tom was het enige wapenfeit van Silvolde. Een slap ingeschoten bal van Daan net voor rust wat het enige wat Moerse Boys daar tegenover kon zetten. Silvolde speelde in de tweede helft met inzet en fysiek een opportunistisch spelletje. Moerse Boys kon daar zeer weinig tegenover zetten. Het opportunisme van Silvolde zorgt al snel voor de openingstreffer. Moerse Boys kreeg de bal niet goed weg. Een alerte Silvolde middenvelder brengt de bal koppend voor de doelmond waar zijn spits alle vrijheid heeft om de bal achter de kansloze Tom te koppen. Wat volgt is een fase waar Silvolde de bovenliggende partij is. De aanvallen van de Moer lopen steeds stuk. In de 68ste minuut schiet de doelman van Silvolde de bal lang naar voren. In het duel verlengt een Zunderts hoofd deze dieptepass. De doorgelopen spits kan vervolgens vrij op het doel van Tom afstomen. Daar houdt hij het hoofd koel en geeft zijn collega spits een niet te missen kans. Dat doet hij ook niet; 2-0. Tussendoor heeft Tom zijn team al twee keer behoed voor een grotere achterstand. Jurgen probeert met twee wissels nog om de laatste strohalm te grijpen, en dat lijkt te lukken. Direct na de wissels belandt een diepe bal van Joris via het hoofd van Rik in de voeten van Daan. Die bedenkt zich geen moment en haalt de trekker over; 2-1. Het slotoffensief blijft uit en daarmee verliest Moerse Boys.

Een zeer matige wedstrijd. Maar het mooie van voetbal is dat je volgende week weer een nieuwe kans krijgt. Dan is Sv Venray de tegenstander op sportpark Akkermolen.[n]