Selectie VVR.
Selectie VVR. Foto: Sandra Smits

Mooie start voor jonge en vernieuwde selectie van VVR

RIJSBERGEN - 3 gespeeld en 9 punten. Inmiddels trotse koploper van de 4e klasse C. Als zij 10 wedstrijden gespeeld hebben zegt dit natuurlijk nog iets meer want dan gaat de competitie wel een bepaalde vorm aannemen. Al heeft het aan het eind van de competitie na 26 wedstrijden pas echt waarde.

Eigenlijk was de eerste kans voor Neerlandia’31, nou ja kans, het was dat de spits van dienst ook nog niet wakker was en heel slordig met dit moment om ging. Een mooie wake-up call voor de ploeg uit Rijsbergen. In de 2e minuut was het raak. Vanuit een vrije trap bleef de bal liggen voor de voeten van Thijs Janssen die de 0-1 binnenschoot. VVR speelde een hele goede eerste helft. Uit één van de aanvallen werd het in de 25ste minuut 0-2. Tom Mensen schoot de bal achter de doelman van Neerlandia’31. Waar VVR bleef aanvallen was het Neerlandia’31 dat zich alleen beperkte tot het verdedigen. Helaas kon VVR haar overwicht niet verder uitdrukken in een grotere voorsprong. Dus zochten beide ploegen met een 0-2 ruststand de kleedkamer op.

De 2e helft had Neerlandia’31 haar formatie aangepast en ging direct opzoek naar de aansluitingstreffer. Deze viel al vrij snel. In de 49ste minuut schoot de linksbuiten van Neerlandia’31 de bal achter doelman Bram Janssen. De jonge ploeg uit Rijsbergen had een minuutje of 10 lastig. Na 10 minuten kreeg VVR 1 weer grip op de wedstrijd. VVR 1 dat opzoek ging naar de (waarschijnlijk) bevrijdende 1-3 en Neerlandia’31 die opzoek was naar de aansluitingstreffer. Voor beide doelmannen ontstonden kleine kansjes. Het was Neerlandia’31 die nu iets meer balbezit had maar niet echt gevaarlijk werd. Met het inbrengen van 2 verse krachten kregen ze steeds meer grip. Dit resulteerde dan ook in de 76ste minuut de bevrijdende 1-3 gemaakt door Renzo op aangeven van Tygo Verdonk. Twee spelers die vorig seizoen nog in de JO19 speelden. Neerlandia’31 ging nog alles of niets spelen. Dit resulteerde in een paar afstandsschoten en nog één hachelijk moment. De spits van Neerlandia’31 wist de bal heel onverwachts van richting te veranderen. Deze bal ging tot opluchting van iedereen uit Rijsbergen aan de goede kant van de paal over de achterlijn. Na een ruime blessuretijd was het de selectie van VVR 1 die de 3 punten mee terug kon nemen naar Rijsbergen.

Door het verlies van VIOLA en Pretoria R. FC staat het vlaggenschip in ieder geval één week op de 1ste plaats in de 4e klasse C. Aanstaande zondag nemen zij het om 14.30 uur op tegen HBSS met aansluitend een feest op het sportpark.