Ad en Joke op weg naar de Snaphaan
Ad en Joke op weg naar de Snaphaan Foto: Marieke Hanegraaf

Ad van de Wijngaard 50 jaar lid van Cloveniersgilde Sint Bavo

Sport en vereniging

RIJSBERGEN - Zaterdag 1 oktober vierde Cloveniersgilde Sint Bavo het feit dat Ad van de Wijngaard maar liefst 50 jaar lid is van het gilde. Bij een dergelijk jubileum is het de gewoonte dat de jubilaris door de gildebroeders in optocht van huis wordt gehaald om het jubileum samen in het clubgebouw, de Snaphaan, te vieren. 

Deze keer had het gilde een heuse Trike geregeld om motorliefhebbers Ad en Joke naar de Snaphaan te vervoeren. Dit tot grote verassing en plezier van Ad en Joke. 

Goede beslissing

Ad is ruim 50 jaar geleden samen met zijn vrouw Joke in Rijsbergen komen wonen. Omdat hij en Joke hier niemand kenden leek het hem een goed idee om bij het Gilde te gaan om zo aan zijn sociale contacten te werken. Dit was een goede beslissing! Niet alleen goed voor Ad, maar ook voor het Gilde. Ad is een vaste waarde als er wat te vieren valt, maar ook als de handen uit de mouwen moeten worden gestoken. Hij is een echte gildebroeder! 

Tegenwoordig is Ad de drijvende kracht bij het organiseren van schiet-arrangementen. Met zijn humor en ervaring als schutter weet hij de gasten van het gilde een mooie schietervaring te bezorgen. Zelf heeft Ad het tot schutter in de Ere-klasse gebracht en is de laatste jaren een verdienstelijk A-schutter. 

Ad is een echte gangmaker en kan met veel humor over zijn belevenissen bij het gilde vertellen.

Het gilde is daarom blij met Ad als lid, en hoopt nog lang van zijn mooie verhalen te genieten. Als Ad in de snaphaan is, is het er altijd gezellig![n]