Wernhout is op stoom en klopt ook Philippine

WERNHOUT - Na een lange busreis naar ‘het walhalla van de mosselen’ Philippine schoot Wernhout goed uit de startblokken tegen de plaatstelijke vv.

In de tiende minuut wordt een kopbal van Leroy Gommers uit een corner van Davey nog voor de doellijn weggewerkt. Een minuut of tien later een goede mogelijkheid voor Maikel na een fout in de verdediging bij de gastheren, maar zijn schot was te slap om de keeper in verlegenheid te brengen. Ook Jurre liet zien wat hij in zijn mars heeft in deze wedstrijd en was vaak zijn tegenstander te slim af. Tegen de verhouding in komen de gastheren in de 24e minuut op voorsprong na een slippertje achterin bij Wernhout 1-0. Voor de thee nog twee gevaarlijke momenten van Wernhout, uit een voorzet van Frans werkt Maikel in twee keer de bal net naast en een vrije trap van Davey wordt door de Philippine-doelman uit de bovenhoek geranseld.

In de tweede helft is er in de eerste 10 minuten wat dreiging nog van de gastheren, maar twee keer treedt Gijs van Loon goed op en houdt de schade beperkt tot 1-0. Hierna beginnen de gastheren de inspanningen te voelen en zijn er al een paar bij die op hun laatste benen lopen en geregeld blijven liggen voor een blessurebehandeling. Wernhout dringt steeds meer aan, Leroy Gommers dringt de zestienmeter binnen en schiet voorlangs en wat later begint Thijs vd Buijs aan een solo en ziet zijn schot stranden in het zijnet. Een kwartier voor tijd krijgt Wernhout dan toch loon naar werken, Philippine krijgt de bal in de zestien niet goed weggewerkt en Mathieu Rombouts aarzelt geen moment en schiet de bal van dichtbij binnen, 1-1. Wernhout ruikt bloed en drukt door en vier minuten later knikt Mathieu uit een corner van Davey zijn tweede van de middag binnen, 1-2. In de laatste tien minuten verzuimt Wernhout het om de wedstrijd te ‘killen’ en had het zomaar nog naar 1-4 of 1-5 uit kunnen lopen als het vizier wat scherper had gestaan. Wernhout pakte een dik verdiende overwinning en trekt de stijgende lijn door en begint weer het niveau te naderen van vorig seizoen. Het hele team speelde naar behoren en gedisciplineerd en de organisatie staat ook steeds beter.

Komende zondag is HVV'24 uit Hulst te gast in Wernhout. De Hulstenaren, die volgens de kenners bij de topploegen van 3A behoren, hebben net als Wernhout 6 punten en verloren de laatste wedstrijd van Zundert. Dit wordt dus voor Wernhout een mooie graadmeter om te zien waar het daadwerkelijk staat.[n]