Joris met gezin en Zilveren Schoen.
Joris met gezin en Zilveren Schoen. Foto: Jessie Fotografie

Zilveren Schoen voor Moerse Boys aanvoerder Joris Goossens

Algemeen

KLEIN ZUNDERT - Joris Goossens, aanvoerder, werd voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen SV Venray gehuldigd voor zijn 350ste wedstrijd in Moerse Boys 1. Met vriendin Karmen en de kids Levi en Jula aan zijn zijde nam hij de Zilveren Schoen in ontvangst.

Op sportpark Akkermolen kan Moerse Boys vaak net een beetje extra, maar zondag 9 oktober jl. bleek dat niet voldoende. De verliespartij tegen SV Venray had voorkomen kunnen worden, was de algemene gedachte na afloop. ‘Onnodig’ was het meest gebezigde woord. De Limburgers counterden op het Klein-Zundertse hoofdveld uiterst effectief. Het werd 1-3, nadat Moerse Boys reeds in de 1e minuut op 1-0 kwam via Dave.

Unitas’30, een horrorzondag

En dan afgelopen zondag, een uitwedstrijd bij Unitas’30 op het programma. De middag die alles in zich had om een fijne voetbalmiddag te worden, werd er voor Moerse Boys eentje om snel te vergeten. Prachtig waren de omstandigheden, maar het resultaat na anderhalf uur voetbal was allesbehalve bevredigend (2-1 nederlaag). Daar bovenop kwam de op het oog zware knieblessure voor Marvin. Kortom: een horrorzondag voor Moerse Boys.

De streekderby tegen Unitas was nochtans hoopvol begonnen voor Moerse Boys. In de openingsfase maakte het kennis met de behendige buitenspelers van Unitas’30, maar al snel kwam het uit het niets op voorsprong. Wie anders dan Cas was de gevierde man. Hij draaide een hoekschop in één tijd binnen. Het storende werk van Daan bij de 1e paal was ook zeer nuttig te noemen. Op de strijdlust van de oranjehemden was weinig aan te merken. De fysieke duels werden niet geschroomd. Hein viel op in positieve zin; hij won haast al zijn kopduels. De keerzijde was wel dat Moerse Boys niet veel gevaar kon stichten. Ook Unitas creëerde niet bijster veel in het eerste bedrijf, maar zij scoorden wel op de juiste momenten. Op het half uur mocht de spits twee keer aanleggen, bij de tweede poging was het raak. Een zucht voor de rust, werd het ook nog 2-1. Geheel vrijstaand kon een Unitas-aanvaller bij de tweede paal scoren. Na de rust poogde Moerse Boys het tij te keren, maar het ontbrak aan stootkracht. Het was daarnaast aan de onzuiverheid van de Unitas-voorwaartsen te danken dat het lang een wedstrijd bleef. Moerse Boys verloor zodoende opnieuw en blijft steken in de gevarenzone van de Vierde Divisie.

Voor uitgebreide verslagen van de wedstrijden, bezoek www.moerseboys.nl.