Johan Brosens: 'Er wordt nagedacht over een grote show volgend jaar, maar daarvoor zijn de ideeën nog pril'
Johan Brosens: 'Er wordt nagedacht over een grote show volgend jaar, maar daarvoor zijn de ideeën nog pril' Foto: Tess Mutsters

Leuke activiteiten rond viering 75-jarig bestaan Het Zunderts Toneel

Door: Tess Mutsters Algemeen

ZUNDERT - Johan Brosens startte al in 1971 bij Het Zunderts Toneel. Lang was hij voorzitter, tot Bep Verdaasdonk het stokje een aantal jaren geleden van hem overnam. Hij is gek op toneel, hoewel hij zelf niet speelt en vooral veel achter de schermen regelt. 

“Mijn beste vriend ging naar de toneelacademie en dat wekte mijn interesse,” vertelt Johan. Hij kwam terecht bij Het Zunderts Toneel en kreeg later een baan als directeur van het Brabants Centrum voor Amateurtoneel. “Mijn hobby werd mijn werk,” zegt hij. Johan vertelt trots over de toneelgroep. Een voorstelling die specifiek terug komt is Shakespearement. “We hebben toen het Shakespeare Globe Theater uit Londen met steigers nagebouwd op ware grootte. Daarvoor zijn we in Londen op bezoek geweest. Toen we vertelden dat we dat theater na gingen bouwen en het na een paar weken af zouden breken, keken ze ons aan alsof we gek waren. Met het corso hier zijn we dat natuurlijk wel gewend. We hebben in dat theater bijna 40 shows gespeeld, verdeeld over zeven weken. Er kwamen twintigduizend bezoekers op af.” Nu Het Zunderts Toneel 75 jaar bestaat, moet ook dat natuurlijk gevierd worden. “Er wordt nagedacht over een grote show volgend jaar, maar daarvoor zijn de ideeën nog pril.” Aankomende vrijdag is er vanaf ongeveer 16.00 uur een fototentoonstelling met receptie op het Van Goghplein en in de oude Rabobank. Zaterdag is vanaf 20.00 uur nog een kleine improvisatieavond, voor de mensen die het leuk vinden om te komen kijken.