Onthulling van de appelboom op het Nonnekeshof in Zundert.
Onthulling van de appelboom op het Nonnekeshof in Zundert. Foto: Charles van Campenhout

Appelboom voor Anna Snepvangers-Meeuwissen

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - Een prachtige verrassing voor Anna Snepvangers-Meeuwissen afgelopen zaterdag. Ter ere van haar negentigste verjaardag kreeg zij van haar neven en nichten een appelboom cadeau, welke met medewerking van woningcorporatie Thuisvester werd geplant in de tuin van het Nonnekeshof.

Die locatie was niet voor niets gekozen. Annie Snepvangers-Meeuwissen, tot haar pensioen werkzaam als huishoudster bij de pastorie in Zundert, is tot op de dag van vandaag namelijk actief als vrijwilligster bij Nonnekeshof. 

Oudste vrijwilligster

Sterker nog: zij is er de oudste vrijwilligster en is nog altijd dagelijks in touw voor de Huiskamer aldaar. “In de negen jaren dat zij hier woont heeft Anna al zeker 6.000 kilogram aardappelen geschild,” weet Gerrie Van Vugt, coördinator Pluspunt Nonnekeshof. “Ook bij andere activiteiten is zij één van de personen die nog steeds graag helpt. 

Voorbeeld

De appelboom is haar gegund omdat Anna een voorbeeld is voor anderen. Zij staat ook altijd klaar voor anderen. In het verleden reed zij met regelmaat richting dokter of ziekenhuis met mensen die zelf niet in die mogelijkheid verkeerden.” De appelboom, inclusief bijbehorende plaat, werd zaterdagmiddag onthuld. Dat gebeurde in het bijzijn van Anna en haar-collega vrijwilligers, familie, neven en nichten.