Burgemeester Joyce Vermue voor het Raadhuis met de regenboogvlag.
Burgemeester Joyce Vermue voor het Raadhuis met de regenboogvlag. FOTO GEMEENTE ZUNDERT

Ook in Zundert wapperde de regenboogvlag

ZUNDERT - Net als in veel andere plaatsen werd afgelopen week in Zundert de regenboogvlag gehesen in het kader van Coming Out Day. Burgemeester Joyce Vermue nam die taak op zich voor het Raadhuis.


DOOR ADDO SPRANGERS


Coming Out Day is dé dag waarop we vieren dat iedereen zichzelf mag zijn, zich geaccepteerd en sociaal veilig mag voelen. Op school, op straat, op het werk, in de eigen sociale kring of waar dan ook. Door het hele land lieten organisaties, bedrijven en particulieren afgelopen week, in het bijzonder op dinsdag, trots en hoopvol de regenboogvlag wapperen. Een belangrijk symbool.  


'We zijn allemaal anders'


“We zijn allemaal anders,” aldus burgemeester Joyce Vermue. “Het is belangrijk jezelf te kunnen zijn, zonder in een ‘hokje’ geplaatst te worden. Een belangrijke steun is het om hier in alle openheid over te kunnen spreken. Zodat iedereen beseft: je mag zijn wie je bent, het is goed zoals je bent.”

Grensoverschrijdend

Naast de regenboogvlag was er voor het Raadhuis plaats voor de vlag van de Europese Unie. “Dit is om te laten zien dat een tolerante samenleving verder reikt dan onze eigen grenzen,” besluit de burgemeester. [n]



'Je mag zijn wie je bent, het is goed zoals je bent'