Ongekende blamage voor Achtmaal

ACHTMAAL - Achtmaal zat na de voorgaande wedstrijden in een lekkere flow. Het voetbal was bij tijd en wijlen prima en had met 7 punten uit 3 wedstrijden een prima start.

Maar afgelopen zondag middag heeft Achtmaal alle hoeken van het veld gezien in en tegen Sprundel. De thuisploeg liet geen spaan heel van Achtmaal dat met een 8-3 naar huis werd gestuurd.

Desastreus begin

Al snel was duidelijk dat het Sprundel menens was, het drukte Achtmaal ver terug op eigen helft. Het was deze middag de mannen tegen de jongentjes. Achtmaal kwam geen moment in de duels, het was geen stap te laat, maar het waren wel 3 stappen. Daar in tegen moet gezegd worden dat Sprundel ook wel heel makkelijk combineerde. Binnen 19 minuten was de wedstrijd gespeeld en keek Achtmaal tegen een 4-0 achterstand aan. Waar de gehele eerste helft vrijwel alle doelpogingen van Sprundel de bovenhoek in vlogen kon Achtmaal met gebogen hoofd de kleedkamer opzoeken met een 7-1 (!) achterstand.

De wedstrijd was natuurlijk gespeeld, maar Achtmaal toonde verbetering in de 2e helft. Het is niet dat het niet werkte voor elkaar, maar het was een complete off-day. Roel maakte het verschil iets kleiner met 2 doelpunten. Het werd uiteindelijk 8-3.

Een ongekende oor wassing voor Achtmaal. Zaak is nu om dit zo snel als mogelijk te vergeten en de eerst volgende thuis wedstrijd zien te herstellen tegen Noordhoek.[n]