Volop vertier voor de kids bij Olympia Wernhout.
Volop vertier voor de kids bij Olympia Wernhout. FOTO CHARLES VAN CAMPENHOUT

Spetterend jubileumfeest Olympia Wernhout

WERNHOUT - De zaal van gemeenschapshuis Wierenbos in Wernhout stond zaterdag volledig op z’n kop vanwege het jubileumfeest van gymnastiekvereniging Olympia Wernhout die op feestelijke wijze stilstond bij haar 50-jarig bestaan.


DOOR CHARLES LUIJTEN


In 1972 maakte gym- en turnclub Olympia naar initiatief van Johan Verheijen haar entree binnen de Wernhoutse dorpsgemeenschap. Vijftig jaar geleden dus en nog altijd is de vereniging springlevend. Het gemoedelijke grensdorp met haar 3.029 inwoners mag daar best trots op zijn. Lichamelijke opvoeding van de jeugd is immers uitermate belangrijk. Ook volwassenen hebben zich echter bij de club aangesloten. Eerder dit jaar, op 9 juli, werd het officiële startsein voor het jubileumjaar gegeven. Het echte feest zou nog volgen, en dat was het voorbije weekend. Daar hoorde uiteraard een uitgebreid programma bij.


Feesthoedjes

Het jubileumfeest wordt verspreid over twee locaties gevierd. Om half tien gaat de deur van gemeenschapshuis Wierenbos open voor peuters en kleuters in de leeftijd van tweeënhalf tot zes jaar. Trainers en enkele vrijwilligsters met feesthoedjes op houden de kleine brakken op een gezellige manier bezig. De kinderen kunnen zich laten schminken in allerlei gedaanten, bouwen, kleuren, tekenen en nog veel meer. Daarbij worden de nodige decibels geproduceerd, zodat we uit voorzorg dopjes in de oren stoppen.

 

Trots

Voorzitter Joeri Verheijen, in het dagelijkse leven beleidsambtenaar bij de gemeente Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze, loopt trots als een aap met zeven staarten van de ene kant van de zaal naar de andere. "Het verloopt volledig naar wens. Zie al die kindergezichtjes en kijk hoe vrolijk en uitgelaten de kids zijn. Geweldig.” Helpers in het blauw, met feestmuts op, komen tegen twaalf uur in actie. Schalen vol met door Lia, Jeanne en Mary besmeerde broodjes, voorzien van allerlei beleg, worden enthousiast opgediend. Ondertussen is ook de vijftien koppen tellende vrouwengymgroep voor 50-plussers gearriveerd. De 85-jarige in Rijsbergen geboren Jo Domen-Pemen ontbreekt niet. Ze wil geen gymnastiekles missen en slaat dan ook geen maandagavond over.


Nieuwe trainsters

Joeri Verheijen die zijn pa Johan vijf jaar geleden als voorzitter opvolgde, vertelt dat Olympia er de afgelopen maanden twintig nieuwe leden heeft bij gekregen, waardoor het ledenaantal op nu 170 bedraagt. “Het gaat met onze club uitstekend. We hebben thans drie nieuwe trainsters in opleiding en zijn daar erg blij mee,” voegt hij eraan toe. In de geschiedenis van Olympia Wernhout is tot dusver aan slechts drie leden het erelidmaatschap toegekend. Johan Verheijen, Lia de Bruijn en Tony Verhoeven werden tot erelid benoemd vanwege hun grote verdiensten voor de club. Opgemerkt wordt dat het feestprogramma ’s middags met als thema Olympische Spelen in de gymzaal wordt voortgezet. Op het buitenveld zijn voor de jongste leden speelkussens geplaatst. [n]


'Kinderen worden op gezellige manier beziggehouden'