Wernhout en HVV delen punten in boeiend duel

WERNHOUT - In de 4e competitiewedstrijd speelde Wernhout thuis gelijk tegen HVV’24 en kwam hierin twee keer terug van een achterstand.

De bezoekers uit Hulst waren in het eerste kwartier de bovenliggende partij en Wernhout kwam in de 3e minuut al goed weg dat een voorzet van dichtbij werd overgeschoten. Balverlies op eigen helft op het middenveld leverde na tien minuten de voorsprong op voor HVV. Met een steekpass werd één van de snelle en gevaarlijke HVV-spitsen bereikt die hier wel raad mee wist, 0-1. Kort hierna het eerste wapenfeit van Wernhout, Mathieu schiet vanaf een meter of 15 na een één-tweetje met Maikel maar net over. Hierna weer een kans voor HVV die voorlangs wordt geschoten. In de 16e minuut komt Wernhout langszij. Na een mooie aanval en voorzet van Jurre schiet Mathieu van dichtbij raak, 1-1. Aan het einde van de eerste helft neemt de druk van de gasten weer wat toe en in de 40e minuut komt Wernhout weer op achterstand, 1-2.

Na rust is er in de eerste minuut gelijk een grote kans voor HVV die gemist wordt en komt Wernhout goed weg. Tien minuten later wordt een treffer van HVV terecht afgekeurd wegens buitenspel. In de 56e minuut pakt de HVV-keeper pakt een schot van Hein en de rebound van Davey gaat via een verdediger over. Uit de corner brengt Leroy Daems de bal terug voor de goal en de kopbal van Chris wordt op de doellijn weggewerkt. Na een uur is het dan toch raak, Maikel zet goed een blok en Hein gaat met de bal aan de haal en slalomt langs een aantal HVV-spelers en schiet oog in oog met de HVV-keeper de bal snoeihard laag binnen, 2-2. In de 67e minuut gaat een kopbal uit een corner van HVV net voorlangs. Vier minuten later een goede kans voor Thijs vd Buijs die van dichtbij op de HVV-keeper schiet. In de laatste tien minuten een schot van Maikel dat gepakt wordt door de doelman, en een schietkans van dichtbij, ook voor Maikel, uit een voorzet van Jurre die verkeerd wordt geraakt. En HVV wordt met een tweede treffer afgekeurde treffer nogmaals gewezen op de buitenspelregel waarbij de frustratie bij de Hulstenaren oploopt. Bijna maakt Wernhout nog de winnende treffer. Jurre perst er nog een sprint uit maar kan oog in oog met de keeper vanuit een moeilijke hoek helaas het net niet laten bollen.

Komende zondag komt Bavel (koploper 3e klasse B) op bezoek voor de 2e bekerronde. Een week later de uitwedstrijd (competitie) bij vv Hontenisse, die eveneens als kampioen zijn gepromoveerd naar de derde klasse.[n]