Wernhout verliest van Bavel en ligt uit de beker

WERNHOUT - Wernhout 1 – Bavel 1 2-4 (2-2) In de 2e bekerronde kwam Bavel, ook uitkomend in de 3e klasse zondag (3B), op bezoek in Wernhout.

Beide teams misten wat vaste krachten, maar omdat het beker/inhaalweekend was kon er uit de tweede selectie-elftallen worden geput. Wernhout startte best goed wat binnen een kwartier al een 2-0 voorsprong opleverde. Na twee Wernhoutse waarschuwingen was de 3e kans raak, Mathieu brengt Jurre in stelling, het schot wordt door de Bavelse sluitpost weggebokst en Michel kan van dichtbij binnen schuiven, 1-0.

Een paar minuten later is het Jurre die met een voorzet Dennis bij de tweede paal de bal binnen laat lopen, 2-0. Kort hierna brengt Bavel de marge terug naar één doelpunt, een snelle aanval wordt goed afgerond, 2-1. Na een half uur een voorzet van Jurre die door een Bavelse verdediger bijna in eigen doel wordt gewerkt, de paal kaatst tegen de paal terug het veld in.

Kort voor rust komt Bavel op gelijke hoogte. Één van de Bavelse spitsen mag te gemakkelijk langs 2 man glippen en schiet vanaf de rand zestienmeter hard en onhoudbaar voor Gijs binnen, 2-2. Na de thee was het in de opbouw bij Wernhout misschien wel beter als voor rust, echter leverde het bijna geen kansen op. Bavel was uiterst effectief en liep in de 70e en 75e minuut met twee treffers uit naar 2-4.

Het Wernhoutse bekeravontuur kwam hierdoor ten einde en gezien de hele wedstrijd was het ook wel terecht dat Bavel aan het langste eind trok. Komende zondag speelt Wernhout weer voor de competitie uit bij Hontenisse.[n]