Edelzanger in de prijzen op internationale expositie

ZUNDERT - Drie leden, Frans Raats, Martien van der Hoofden en Jan van den Broek, van De Eerste Zundertse Vogelvereniging De Edelzanger speelde met goed gevolg, 22 en 23 oktober, op de eerste Internationale Vogeltentoonstelling in Rucphen, waar met 90 andere vogelliefhebbers 1228 vogels werden ingezonden. 


In de corona-jaren waren er weinig vogeltentoonstellingen en anders was er hier en daar vogelgriep. Nu kon er eindelijk weer een Vogeltentoonstelling gespeeld worden. 

Martien van der Hoofden was aanwezig met zijn Agaporniden wildkleur en mutanten en had 2 Stamkampioenen (dit zijn 4 dezelfde vogels) en 4 Enkeling Kampioenen en een 3e plaats in het Algemeen Klassement de succesvolste van De Edelzanger. 

Frans Raats was met zijn Roodstuitparkiet en Pruimkopparkiet en had daarmee 2 Stamkampioenen. Hij had ook nog 3 Enkeling Kampioenen met Elegantparkiet, Roodstuitparkiet en Bergparkiet en een 11e plaats in het klassement. 

De laatste Jan van den Broek was met zijn grasparkieten goed voor 3 Enkeling Kampioenen  met de kleuren Ino groen, Grijsvleugel groen en Recessief groen en een 48e plaats in het Algemeen Klassement. Voorwaar een mooie opening van het seizoen voor onze leden. 


Komende tentoonstellingen

Nu kijken ze uit naar de volgende tentoonstellingen, zoals de Bijzondere Vogeltentoonstelling in Rijsbergen, de Provinciale Vogeltentoonstelling in St. Willebrord en de Nederlandse Kampioenschappen in Zwolle. Hopelijk hebben zij ook daar succes.[n]