Wandelen in de Buissche Heide voor Malawi

ZUNDERT - Laat u verrassen door de natuur en de geschiedenis die deze omgeving haar eigen karakter heeft gegeven. En help meteen Nicole van Elteren bij het geweldige werk in haar kinderopvangtehuis in Malawi.

Op zaterdag 5 november zullen twee rondleidingen worden georganiseerd door het landgoed Wallsteijn en de Buissche Heide. Onder begeleiding van een gids komt u alles te weten over het ontstaan van een van Zunderts mooiste natuurgebieden en maakt u kennis met de bijzondere invloed die haar bewoners door de eeuwen heen op de omgeving maar ook ver daarbuiten hebben gehad. Ervaar welke belangrijke rol dit gebied door de eeuwen heen heeft gespeeld bij de economische ontwikkeling van Zundert en omgeving. Welke rol hebben de brouwerijen uit Breda hierin gespeeld? Welke rol speelde ’t Pannenhuske in de geschiedenis? Maak kennis met de familie Van der Hoeven, Henriëtte Roland Holst en alle invloedrijke kunstenaars en politici die in het begin van de twintigste eeuw de Buissche Heide hebben bezocht.

Benieuwd geworden? Geef je dan op voor één van de wandelingen op zaterdag 5 november a.s. De lengte van de wandeling is ongeveer 5 km. U kunt zich opgeven voor de wandeling in de ochtend. Samenkomst om 10.00 uur in, hoe kan het ook anders, “t Pannenhuske”, Roosendaalsebaan 4, 4885 JK Achtmaal. Bij binnenkomst staat voor elke deelnemer een kop koffie of thee met appeltaart klaar. De wandeling start om 10.30 uur en duurt ongeveer twee uur.

In de middag is de samenkomst om 13.30 uur op dezelfde locatie en mag u natuurlijk ook dezelfde gastvrije ontvangst verwachten. De middagwandeling start om ongeveer 14.00 uur.

Om iedereen op een goede manier te kunnen informeren kunnen per groep maximaal 25 deelnemers worden toegelaten. U kunt zich opgeven door een mailtje te sturen aan voorzitter@afrianafoundation.org met naam en adres en uw keuze voor de ochtend- of middagwandeling. Dan krijgt u van ons een berichtje met daarin ons bankrekeningnummer en uw deelnamebedrag.

Zodra wij uw aanmelding en betaling hebben ontvangen krijgt u daarvan weer een bevestiging.

De wandeling loopt door een natuurgebied, dus pas uw kleding en schoeisel hierop aan.

Wij hopen u op zaterdag 5 november te mogen begroeten in onze schitterende Buissche Heide. En hartelijk dank voor uw steun aan onze Afriana Foundation.[n]