Achtmaal in slotminuut onderuit tegen Noordhoek

ACHTMAAL - Een matige wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende, was het Achtmaal dat met lege handen achterbleef. In de slotminuut werd een toegekende stafschop benut en was het Achtmaal dat met gebogen hoofd de kleedkamer opzocht.

Achtmaal begon ijzersterk aan de wedstrijd. Zeker in het eerste kwartier was Achtmaal heer en meester. Zo was Roel tot 2 maal toe dichtbij de openingstreffer maar zijn eerste inzet eindigde in het vangnet en zijn tweede inzet verdween in de handen van de Noordhoekse goalie. Na de sterke openingsfase zakte het niveau van Achtmaal naar de bedenkelijk niveau. Veel duels werden verloren, waar Noordhoek bekend om staat, haar lange ballen konden vrij uit gegeven worden. Op slag van rust kreeg Achtmaal echter nog een levensgrote mogelijkheid. Roel zette scherp voor, Jacky kwam echter een teenlengte te kort om binnen te glijden.

Na de rust kwam de wedstrijd pas echt los. De gasten kwamen via een corner op voorsprong, van dichtbij werd de bal binnen gewerkt: 0-1. Dit was het sein voor Achtmaal om het tempo op te voeren. Al snel had het de gelijkmaker binnen liggen. Roel zette scherp voor en het was Robbe die uiteindelijk binnen werkte: 1-1. Achtmaal ging door en het was Jacky die Achtmaal op voorsprong zette. Van dichtbij tikte hij een corner binnen: 2-1! Er leek geen vuiltje aan de lucht. Achtmaal had de zaakjes op orde. Tot de wedstrijd in de 84e minuut omsloeg, een lange bal van Noordhoek viel prompt voor de voeten van de Noordhoekse spits die wel raad wist met dit buitenkansje: 2-2. In de slotminuut kreeg Achtmaal echter de deksel op de neus, een toegekende strafschop werd onberispelijk binnen geschoten.[n]