Wernhout geeft Hontenisse lesje in effectiviteit

WERNHOUT - In Kloosterzande tegen de plaatselijke vv Hontenisse kende Wernhout een vliegende start.

Al in de tweede minuut werd een slippertje achterin bij de gastheren afgestraft door Thijs vd Buijs. Thijs ging na half ingrijpen met de bal aan de haal richting de Hontenisse-doelman en rondde goed af, 0-1. Met veel power op het middenveld en een paar behendige en snelle buitenspelers pakte de gastheren in de eerste helft wel het initiatief maar de betere kansen waren in de eerste helft wel voor Wernhout. In de eerste tien minuten kwam Wernhout een paar keer goed weg dat een kopbal naast ging en van dichtbij de bal werd over geschoten. Na een kwartier hield Gijs van Loon Wernhout op de been bij een vrije trap van Hontenisse die hij goed pakte. Een paar minuten later een ingooi op Maikel die Thijs vd Buijs in stelling brengt, zijn schot gaat via een verdediger naast. In de 22e minuut snijdt Thijs vd Buijs vanaf de zijkant naar binnen en schiet vanaf een meter of twintig net naast. Na 25 minuten een aanval via Jurre en Maikel, die de bal voorlegt bij de tweede paal, Thijs vd Buijs drukt af, schot wordt nog door verdediger aangeraakt en de bal gaat naast. Vijf minuten later wordt Jurre gelanceerd en snijdt de zestienmeter in, maar één van de centrale verdedigers haalt met een knappe sliding de bal voor zijn voeten weg. In de 37e minuut een voorzet van Davey, waarop de doelman van de gastheren zich verkijkt, die bijna binnenvalt en via de bovenkant lat over gaat. Kort voor rust nog een kans voor Hontenisse die over wordt gewerkt.

Gedurende de tweede helft raakte bij de gastheren de pijp leeg. In de 61e minuut kan de Hontenisse-doelman in eerste instantie nog redden op een kopbal van Mathieu uit een voorzet van Maikel, maar de rebound is dan alsnog voor Mathieu om binnen te prikken, 0-2. Hierna ebt het geloof bij de gastheren weg in een goede afloop en brengt Davey in de 77e minuut de genadeklap toe en haalt verwoestend uit met een schot dat via onderkant lat binnen slaat, 0-3. In de slotfase is ook spits Maikel op zoek naar zijn eerste treffer en die komt er uiteindelijk ook nog in de 86e minuut. Een schot van Davey wordt gekeerd door de Hontenisse doelman maar nu ligt Maikel nog op de loer en scoort de vierde voor Wernhout van de middag, 0-4. De uitslag is wat geflatteerd, want de gastheren hadden zeker een hele sterke eerste helft, maar de overwinning is daarom niet onverdiend. Het gaat uiteindelijk wel om doelpunten maken en hierin zat het verschil vanmiddag.